19 septembrie 2020

Detaliile furtului de cărți de patrimoniu în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline

By In Carte
Cărțile de patrimoniu în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline, între care se aflau opere ale lui Galileo Galilei, Isaac Newton şi Francisco Goya și care au fost descoperite în Neamţ, au fost furate dintr-un depozit din Londra, unde hoții – 5 români – au pătruns prin acoperişul clădirii. Operele urmau să ajungă la o expoziţie în SUA. Ele au fost descoperite de anchetatori după mai bine de doi ani și jumătate de la furt, într-un spaţiu dintr-un garaj peste care era turnată o placă de beton.
Comisarul șef de poliție Tudor Emil de la Direcția de Investigații Criminale din Poliția Română a precizat, într-o conferință de presă, că este vorba despre 237 de manuscrise care au fost furate în ianuarie 2017 dintr-un depozit din zona limitrofă Londrei. Operele erau duse din Italia către Los Angeles, la o expoziţie.

 
Autorii, membrii unui grup organizat de criminalitate itinerantă, sunt cetăţeni români din judeţele Neamţ, Suceava şi Iaşi și au acţionat în timpul nopţii, când au pătruns în depozitul respectiv prin acoperişul clădirii, au sustras bunurile, după care le-au transportat în România.
 
Manuscrisele au fost găsite zilele trecute într-o anexă a unui imobil din judeţul Neamţ, respectiv într-un garaj.
 
Mai multe AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.