17 ianuarie 2018

Despre spații urbane și abandonate în expoziția ‘No Man’s Land’

By In Vizual

Galeria IAGA Contemporary Art deschide joi, 18 Ianuarie 2018, de la orele 18:00 publicului expoziția ‘No Man’s Land’ semnată de către artistul Ștefan Bădulescu.

Expoziția este deschisă publicului din data de 18 inuarie 2018 pana în 9 februarie 2018.

Ansamblul proiectului ”No Man’s Land”, semnat de Ștefan Bădulescu, evidențiază dinamica unor spații urbane și de suburbie, locuite și abandonate, sau fragmente ale unor zone semi-sălbatice, în care omul și-a făcut simțită la un moment dat prezența. Dincolo de reportajul fotografic, în primplanul demersului se află atmosfera unor situații aflate la limita supra-realului ce pare a fi simulat în secvențe ale peisajului autohton. Imaginile au o logică vizuală bine articulată, iar sistemul obiectelor din peisajul integrant este captat cu acuitatea unui „căutător de comori” care descoperă la fiecare pas urme ale unei civilizații stranii. Ceea ce fotograful ia în considerare, prin intermediul acestor incursiuni, sunt acțiunea și rămășițele trecerii omului prin lume, într-un context conturat de un anumit cadru geografic și, în mpa rticular, de condițiile socio-economice și culturale din România. Fie că vorbim de fenomenul depopulării anumitor regiuni sau de suprapopularea altora, acțiunea umană se prelungește dincolo de cauze și necesități, lăsând loc unor obiecte „însuflețite” care întrerup liniștea din mijlocul pustietății.

Peisajele lui Ștefan Bădulescu sunt, metaforic vorbind, imagini ce descompun apariția persoanei; ele poartă în sine o formă de existență, reconstituită în baza indiciilor izolate. Fotografia sugerează repere pentru trecerea vieții, repere care se mențin la nivelul imaginii, făcând trimitere, în același timp, la spații ușor recognoscibile și la imaginația pe care privitorul, la rândul său o poate proiecta, având o idee de ansamblu despre natura unor evenimente din trecut.(Olimpia-Georgeta Beracurator)

Galeria IAGA Contemporary Art dezvăluie și de această dată obiectivul său principal, de a fi o platformă culturală vie care caută un posibil schimb cultural și un dialog internațional. Din dorința de a contribui cu adevărat la dezvoltarea culturală a unei generații, galeria alege să creeze nu doar o expoziție, ci un moment de reflexie a ceea ce înseamnă promovarea și colecționarea artei contemporane.

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.