3 decembrie 2017

Despre relațiile de cuplu la o dublă lansare de carte

By In Actualitate, Carte

Librăria Humanitas vă invită luni, 4 decembrie, ora 18.00 la o discuție interesantă despre relațiile de cuplu având la bază colecția “Pas în doi” de la Editura Herald.

Invitați:

Domnica Petrovai

Raluca Anton, psiholog

Adela Moldovan

Moderator:

Sorin Lucaci

Despre colecția “Pas în doi”:

Viața de cuplu este asemenea unui balet complicat: uneori el și ea dansează la unison, completându-și reciproc mișcările; alteori fiecare își urmează propria partitură, din nevoia unei exprimări cât mai personale. Iar când coregrafia e bine pusă la punct, dansul poate fi o experiență unică. Tot așa cum baletul clasic presupune multă disciplină și rigoare, o relație reușită cu celălalt impune o muncă susținută cu propria personalitate, renunțarea la tiparele mentale disfuncționale și disponibilitate pentru schimbare.

Pentru că adevărata intimitate se construiește pe îndelete și depășește limitele eroticului, cărțile din colecția Pas în doi propun diverse abordări ale cuplului, ale bărbatului și femeii, din perspectiva unor discipline multiple: istoria culturală, neurobiologia, psihologia, istoria, antropologia. Miza colecției este să vină în întâmpinarea celor care își doresc să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și care urmăresc să aibă o legătură emoțională și psihică mai profundă cu partenerul lor. O înțelegere cât mai cuprinzătoare a celuilalt și a mecanismelor care stau la baza unui trai în doi împlinit este calea către construirea unei relații de cuplu armonioase, care permite atât conviețuirea, cât și autonomia a două personaliăți.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.