10 noiembrie 2018

Despre Centenar la dezbaterile “Povești despre Cluj”

By In Actualitate, Clio

Trei prezentări interesante de istorie au avut loc joi, 8 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la Bistro Engels Croco (Piața Lucian Blaga nr. 2) în cadrul seriei “Povești despre Cluj”organizată de Asociația Vechiul Cluj.

Seria de prezentări s-a numit “Personalități centenare Clujene”.

Despre „Clujul în anul 1918. Jurnalul Sidoniei Docan” a vorbit arhivistul dr. Vasile Lechințan. „Cinci locuri din Cluj care amintesc de Iuliu Maniu” a fost prezentarea jurnaliseti Tia Sârca iar despre „Alexandru Vaida Voevod și Conferința de pace de la Paris. Diplomație și francmasonerie”,  a vorbit istoricul Tudor Sălăgean.

Proiectul Povești despre Cluj se află la a cincea ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Arhivistul si istoricul Vasile Lechințan. Foto Petre Dimoff

Ca de obicei, după cele trei prezentări interesante, au avut loc discuții aprinse, schimburi de idei despre Centenar, Iuliu Maniu, despre Cluj, masonerie, istorie în general.

Conducerea asociației a anunțat că la finalul lunii se va lansa volumul patru din seria Povești despre Cluj și volumul  al doilea  din Istoria Clujului de Jacob Elek, tradusă de istoricul Attila Varga.

În decembrie se va lansa, cu ocazia ultimei întâlniri din seria “Povești despre Cluj” o nouă ediție a ghidului Re-descoperim Clujul, de istoricul Cosmin C. Rusu, oferită intâi gratuit participanților la tururile din vară iar apoi cartea va ajunge în libării.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.