Rămășițele unor oameni din Neolitic sau Noua Epocă a Pietrei au fost găsite pe un șantier din comuna Iclod, județul Cluj, transmite PRO TV. Acestea au aproximativ 7.000 de ani, spun experții de la publicația „Live Science”.

Mormintele, găsite pe o suprafață de o jumătate de hectar, chiar lângă șosea, datează din perioade diferite. Arheologii au descoperit 7 morminte de inhumație neolitice, dar și 5 morminte de incinerație celtice.

Rămășițele mai vechi aparțin unui adolescent și unor adulți. Toți sunt din aceeași specie, Homo Sapiens. Bărbații erau solizi și aveau o înălțime de 1,65-1,68 metri, în timp ce femeile abia dacă depășeau un metru și jumătate. Deasupra acestor morminte a fost găsită o altă așezare, celtică, veche de aproximativ 2.200 de ani.

„Acum 7.500 de ani avem cea mai nouă Epocă a Pietrei, Neoliticul, sunt comunități care au o cultură materială similară, dar nu cunoaștem numele acestor comunități, pentru că nu a fost cine să scrie despre ele.”, a explicat Paul Pupeză, arheolog la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.