Dervişi rotitori, ebru, dansuri orientale, baklava, shaorma cu  adevărat „de la mama de acasă”, bazar şi fanfară costumată, ieniceri şi spahii…Vin turcii! La Festival.

În acest weekend, pe 13 și 14 Iunie, între orele 12:00 și 19:00, la Școala Internațională Spectrum (Calea Mănăștur nr. 22-24), are loc, pentru prima dată în Cluj, Festivalul Turcesc.

După patru ediţii reuşite la Bucureşti, Turk Fest ajunge acum şi la Cluj, acolo unde Şcoala Internaţională Spectrum are, de anul trecut, şi ciclu gimnazial, pe lângă grădiniţă şi şcoală primară. Festivalul Turcesc are ca scop să promoveze în România prietenia, înțelegerea reciprocă și cooperarea, cultura și patrimoniul, atât turcesc, cât şi românesc, prin organizarea de manifestări artistice şi de divertisment.

festivalul turcesc bucuresti 2014

Cei care vor trece pragul Şcolii Internaţionale Spectrum în acest weekend vor avea parte de o mulţime de activităţi şi surprize antrenante şi…delicioase: reprezentații de dans popular şi concerte din ambele culturi (misteriosul dans al dervişilor rotitori), scenete de teatru, spectacole pentru copii, expoziţii de obiecte de artizanat cu specific turcesc (ebru, arta picturii), mâncăruri şi băuturi delicioase: shaorma, burek, baklava, cataif, halva şi alte delicatese orientale.

Școala Internațională Spectrum Cluj a fost înființată în anul 2010 şi își propune să le ofere copiilor posibilitatea de a-şi forma o personalitate armonioasă, creativă, conform valorilor naționale și europene. Se inspiră în acțiunea sa educativă din principiile pedagogiei moderne, asigurând un cadru educațional variat și performant, dar și o pregătire fundamentală pentru viață. Şcoala Internaţională Spectrum CLUJ acţionează pentru a deveni cel mai important promotor al reformei educaţionale la nivelul învăţământului preuniversitar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.