26 februarie 2015

De trei lei iubire, la Muzeul de Farmacie

By In Actualitate, Clio

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei invită  publicul, sâmbătă, 28 februarie, între orele 14.00 – 22.00, la Sărbătoarea Iubirii organizată la Colecţia de Istorie a Farmaciei (Piaţa Unirii nr. 28, Cluj-Napoca)

Evenimentul este unul tematic, în spiritul sărbătorilor dedicate iubirii şi îndrăgostiţilor dar şi a celor de început de primăvară şi include o serie de momente speciale:

deschiderea expoziţiei temporare Istoria afrodisiacelor (va putea fi vizitată în perioada 28.02.2015-28.05.2015)

– traseu individual în expoziţie, cu fişă de parcurs, pentru descoperirea a opt ingrediente sau preparate farmaceutice speciale, folosite de-a lungul timpului pentru a stârni sau pentru a domoli pasiunile (doar cu ocazia evenimentului)

– târg de carte, cu toate publicaţiile muzeului (în limita tirajelor existente)

Preţul biletului este de 3 lei pentru toate categoriile de vizitatori, iar cuplurile „fac corp comun” şi plătesc un singur bilet.  Deoarece Clujul este anul acesta Capitală Europeană a Tineretului, încurajăm vizitatorii străini să ne treacă pragul, prin includerea de explicaţii şi fişe de parcurs în limba engleză.

Colecţia de Istorie a Farmaciei este cel mai timpuriu muzeu de profil din România şi unul dintre cele mai vechi din Europa, fiind înfiinţat în anul 1954. Locaţia Colecţiei de Istorie a Farmaciei a contribuit dintotdeauna la succesul său muzeografic, clădirea vechii Farmacii Hintz. Imobilul, unul dintre monumentele istorice deosebite ale Clujului, păstrează structura farmaciilor de oficină din Transilvania şi din întreaga Europă. Denumirea vine de la Oficina, încăperea cea mai decorată, unde se vindeau medicamentele şi unde se trata cu clienţii. De asemenea, pot fi vizitate sălile de depozitare şi laboratorul vechii farmacii, precum şi o bogată colecţie de vase şi ingrediente farmaceutice, aparatură de laborator, cărţi de specialitate, diplome şi parafe, mobilier. O altă sală prezintă aparatură medicală clujeană, donată de Prof. Pompiliu Manea.

afis farmacie final

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.