Trofeul “Cel Mai Bun Film Românesc” al ediției a treia a Alpin Film Festival a fost decernat filmului “Pe urmele lupului din Apuseni” realizat de echipa de jurnaliști clujeni Dan Curean și Dan Păvăloiu, de la TVR 1 și TVR Cluj. Realizatorii emisiuni “Natură și Aventură” de la TVR au realizat un fascinant documentar pe urmele lupilor din Munții Vlădeasa care a impresionat publicul de la Cinemateca Patria din Brașov . 

Au fost proiecții cu sala plină și votul publicului a fost unul foarte strâns între filme, diferența fiind de câteva voturi în favoarea documentarului câștigător.

 

Clujenii Dan Păvăloiu (cu roșu) și Dan Curean (cu ochelari)

Trofeul ALPIN FILM FESTIVAL a fost acordat documentarului american Dirtbag: The Legend of Fred Beckey”– o formidabilă poveste a legendarului alpinist american Fred Beckey, care și-a dedicat o viață pasiunii sale: alpinismul. Alpinistul american, decedat în octombrie 2017, a fost un alpinist activ până în ultima lui zi, la 93 de ani el aflându-se tot pe stâncă pentru a se cățăra si pentru a-și urma pasiunea de o viață. A fost alpinistul american căruia i se atribuie cele mai multe trasee în premieră din istoria alpinismului de peste ocean.

Un premiu special “Chemarea muntelui” a fost atribuit scurt-metrajului Piatra Craiului, realizat Andreea Cîra, absolventă a Facultății de Geografie Cluj -Napoca.

Trofeele Alpin Film Festival au fost acordate  de Teracota Mediaș, ultima fabrica de sobe tradionale pictate manual din Romania.

Alpin Film Festival este unicul festival de cultură și educatie montană din România, ce s-a desfășurat, anul acesta, în perioada 27 februarie – 4 martie, în trei locații – Brașov, Predeal și Bușteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.