30 mai 2016

Cum se vede TIFF-ul de lângă Someș-FOTO

By In A 7-a, Esenţial

Anul acesta TIFF a inaugurat o nouă locație pentru proiecțiile de filme în aer liber: malul Someșului din spatele parcului ,,La butuci”.

Peste 100 de persoane au vizionat acolo duminică seara filmul ,,Cântec de amurg”.

Cei prezenți s-au declarat încântați de această inițiativă a TIFF-ului. Din punctul lor de vedere proiecțiile sunt interesante, iar locația aduce un plus de liniște și relaxare.

,,TIFF lângă Someș este combinația perfectă. Aer mai răcoritor, multă liniște în jur, filme faine. Am fost și ieri și dacă vremea va fi ok, cred că voi veni și mâine”, a spus Andreea, o studentă venită la Someș Open Air.

DSC_0025 DSC_0034

,,Cântec de amurg” este o adaptare a romanului omonim scris de Lewis Grassic Gibbon în 1932. Acțiunea filmului se plasează în urmă cu un secol, concentrându-se pe ceea ce simte o tânără scoțiană pe nume Chris, care pendulează între tradiții și puterea de a schimba ceva. Totul se complică cu apariția Primului Război Mondial care o pune la încercare pe tânără. Ea trece printr-o serie de dileme și încearcă să facă față cu înțelepciune valului de greutăți pentru a ieși învingătoare.

DSC_0025

Proiecțiile de pe malul Someșului sunt gratuite și vor continua pe toată perioada festivalului.

DSC_0030

Text&foto: Loredana Bertișan

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.