29 mai 2017

Cum a fost pe Cetățuie la ong-ul-fenomen Beard Brothers de Zilele Clujului

By In Cooltura, Special

Energia pozitivă irumpea din fiecare colțișor al Parcului Cetățuie: ritmurile dinamice ale muzicii, glasurile exaltate ale copiilor și o mulțime de activități antrenante au făcut din ziua de duminică una dintre cele mai interactive zile ale sărbătorii Clujului. Totul a stat sub egida Asociației Beard Brothers, celebra frăție a bărboșilor clujeni, și, ca fiecare activitate pe care ei o întreprind, organizarea “cetății” de pe Cetățuie, are, de asemenea, un scop bine definit: strângerea de fonduri pentru Secția de arși a Spitalului Județean Cluj.

 

Acest ONG-fenomen și-a propus să ajungă la suma de 30 000 de euro pentru acestă cauză. Bărboșii au strâns deja 7 000 de euro, bani pe care i-au obținut din donații în timpul unei singure săptămâni.

 

 Întreg Parcul Cetățuie a fost împărțit în diverse zone de activitate, printre acestea numărându-se sportul (fotbal american, baschet, volei, table, origami, curse în saci), kids zone (face painting, jocurile copilăriei, ateliere), fun zone, dar și chill zone (yoga, masaj, hamace, zona de relaxare din baloți de fân).

În ceea ce privește strângerea de fonduri, cei de la Beard Brothers sunt încrezători că o vor duce la îndeplinire într-un timp scurt, după cum afirmă Cornel Hoza, președintele acestei organizații.

,,Cei 7 000 de euro i-am strâns într-o săptămână din donații, doar pentru că ne-am schimbat poza de profil”, povestește acesta.

Este pentru prima dată când asociația lui participă la Zilele Clujului, însă au acceptat invitația Primăriei cu încântare.

Beard Brothers a ajuns la momentul actual la 490 de voluntari pe care îi unește credința de a aduce o schimbare, dorința de a elimina prejudecăți, de a îndemna lumea să facă fapte bune în schimbul distracției.

 

Întrebat cum percepe faptul că fenomenul Beard Brothers a luat o astfel de amploare, președintele ONG-ului a menționat: ,,E un lucru surprinzător care nu poate decât să mă bucure”.

Text si foto de Oana Vîlcan,

studentă, an 1, Jurnalism, UBB

1 Comment
  1. Mihai - Tudor Grigoras 29 mai 2017

    “diverse zone de activitate, printre acestea numărându-se sportul (baschet, volei, table, origami, curse în saci)” – si fotbalul american – vezi pozele din textul dumneavoastra – un sport un pic mai vizibil decat tablele si origami-ul 😉

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.