13 decembrie 2018

Culture and Well-being Forum & Think Tank cu specialiști internaționali la FSPAC

By In Actualitate


Centrul Cultural Clujean, prin programul Spațiu Interior | Inner Space, organizează în 18-19 decembrie, la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și aleComunicării – Universitatea Babeș Bolyai (FSPAC) (str. Minerilor, nr. 85, SălileT1&T2), începând cu ora 10:30,Culture and Well-being Forum & Think Tank”, eveniment dedicat explorării conexiunilor dintre cultura  și starea de bine, alături de experți din artă, medicină, ihologie și dezvoltare urbană, din țară șidin străinătate. Cele mai recente studii arată importanța culturii și a activităților artistice pentru bunăstarea mentală și emoțională acelor care interacționează șiparticipă la astfel deactivități, iar împreună cuinvitații de la eveniment vom explora acest subiect.

Acest eveniment propune un schimb de bune practici și idei între specialiști, pentrua aduce în atenția publică pericolele care ne afectează sănătatea mentală și emoțională și cum ne putem îmbunătăți calitatea vieții prin participarea la activități culturale. Prima zi ia forma unui Forum (18 decembrie), un eveniment public dedicat discuțiilor dintre specialiști și toți ceiinteresați de acestsubiect. Îi vom avea invitați pe:

  • Gabriel Bădescu, Facultatea de Științe Politice și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai
  • Paula Nuțaș, Asociația Minte Forte, Cluj-Napoca
  • Frédéric Meseeuw, Center for Fine Arts, Bruxelles
  • Cecilia Mereghetti, Fondazione Santagata for the Economics of Culture
  • Gavin Clayton,Arts and Mind, UK
  • Cristian Pascariu, Asociația Create.Act.Enjoy
  • Ioana Ciurea, artist/architect, Adrian Balcău, designer
  • Flavia Topan, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca
  • Corina Ceclan și Daniel Patrick Cohen, Asociația Notes and Ties

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile și se face pe bază de înscriere. Discuțiile se vor desfășura în limba engleză, fără traducere în limba română. Înscrieri și agenda evenimentului: https://cccluj.ro/forum-bunastare-psihologica-si-emotionala/.

În cea de-a doua zi, 19 decembrie, vom pune bazele unui Think Tank, un grup de experți alături de care vom dezbate și cerceta potențialele abordări culturale ale temei bunăstării fizice și psihologice în orașe pe parcursul următorilor doi ani. Participarea la Think Thank se face pe baza unei invitații, nefiind un eveniment deschis publicului larg.

Parteneri: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Facultatea de Științe Politice și ale Comunicării.

Spațiu Interior | Inner Space este un program interdisciplinar care adresează tema bunăstării psihologice. Artiști, oameni de știinţă, experţi în domeniul sănătăţii și al psihologiei colaborează pentru a aduce în atenţia publică pericolele care ne ameninţă azi sănătatea mentală și emoţională. Lucrăm împreună pentru a cerceta și experimenta modul în care arta și participarea culturală pot contribui la bunăstarea interioară a locuitorilor unui oraș. Ne dorim ca orașul Cluj-Napoca să fie unul dintre primele din regiune care include bunăstarea psihologică între factorii strategici pentru dezvoltarea sa durabilă.

Despre Centrul Cultural Clujean

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană a cărei misiune este de a mobiliza cultura, în parteneriat cu alte sectoare, pentru a contribui la transformarea socială și dezvoltarea urbană. Cei 70 de membri ai Centrului Cultural Clujean sunt organizațiile și instituțiile culturale locale, universitățile clujene, cluburile și clusterele de afaceri, organizații ale societății civile, administrația locală și regională.

Centrul Cultural Clujean este sprijinit de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Parteneri: Banca Transilvania, URSUS.

Mai multe detalii: www.cccluj.ro

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.