17 octombrie 2020

Cu doi membri infectați cu Covid19, trupa clujeană de pop opera Ab Libitum lansează single

By In Cooltura

În plină stare de pandemie și cu 2 din 4 membrii testați pozitiv cu noul virus Covid-19,  grupul clujean  de pop-opera Ad Libitum Voices lansează un nou single: Asimptomatic.

Materialul este deja disponibil pe contul de YouTube Ad Libitum Voices.

„În ultima perioadă cuvântul a început să prindă conotații mai puțin optimiste. Mai nou nu îl mai folosim pentru a defini o stare de spirit ci, mai degrabă, îl regăsim doar în comunicările oficiale provenite de la instituții cu autoritate. Noi totuși credem în a fi optimiști. Drept urmare în perioada de pandemie, în ciuda faptului că nu am putut să ne revedem cu publicul pe cât ne-am fi dorit, am profitat de pauză pentru a crea muzică. Ne-am lăsat inspirați de stările prin care am trecut astfel că am realizat o nouă melodie care se intitulează sugestiv: Asimptomatic. Cu gândul la tot ceea ce se întâmplă în jur și cu toate măsurile de prevenție luate, nu ne-am fi imaginat niciodată că planurile noastre ar putea fi date peste cap. Însă, cu 2 zile înainte de lansare doi dintre membrii Ad Libitum Voices au fost confirmați pozitivi după testarea pentru virusul SARS Covid-19. Totuși, acest lucru nu ne oprește și astfel că a venit momentul să lansăm melodia care descrie perfect cum trăim noi în prezent.”, spun componenții Ad Libitum Voices

Despre Ad Libitum Voices

Este singurul grup veritabil de pop-opera din România. Trupa s-a înființat în noiembrie 2012 la Cluj-Napoca și este formată din patru absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”: Tiberius Simu, Sergiu Colțan, Vlad Morar și Cristian Ignuța. Fiecare din cei 4 membrii sunt prezențe active în domeniul artistic și, împreună, au pus bazele unui nume cu rezonanță care a fost prezent la festivaluri importante (Jazz in the Park, Untold) sau pe scenele unor instituții cu rezonanță: Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Teatrul de Artă din Deva, Galați, Bistrița, Târgu Mureș, Oradea, la Filarmonica din Botoșani sau Teatrul „Aurel Manea” din Turda.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.