Revenit la Cluj după peste 3 ani de absență, Maestrul Dan Grigore va concerta alături de Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi.

Concertele vor avea loc în sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor, în 16 și 18 martie de la ora 20.00.

Programul va cuprinde Tablourile dintr-o expoziţie de Modest Mussorgski/Maurice Ravel și Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2 în do minor, de Serghei Rahmaninov. În pauza dintre părţile concertului, spectatorii sunt invitaţi la o expoziţie de pictură a unora dintre cei mai talentaţi tineri artişti clujeni.

Orchestra Young Famous plină de viață și energie, alături de unul dintre cei mai renumiți pianiști români ai ultimului secol, promite un concert de neuitat
Biletele se găsesc pe bilete.ro, oficiile Poștei Române, în magazinele Germanos și Inmedio și la Agenția Teatrală de Bilete. Vino să fii Young and Famous și cu “Capul în nori” la evenimentul anului în Cluj! *The Young and Famous Orchestra și concertul cu Capul în nori sunt un concept 100% clujean!

Despre pianist:
Dan Grigore este un artist de talie internațională, singurul pianist român printre foarte puţinii soliști cu care Maestrul Sergiu Celibidache a colaborat, dublu laureat al Concursului Internațional George Enescu şi laureat al Concursului Internaţional de Pian de la Montreal. Critica internaţională l-a apreciat întotdeauna la superlativ:

 

Despre dirijor:
Vlad Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea lui Daniel Barenboim. Apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.

famous

Despre Young Famous Orchestra

Asociația Young Famous crează legături valoroase între orchestra formată din cei mai talentați tineri instrumentiști români și muzicieni consacrați cu reputație internațională. Conceptul Young Famous își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale românești printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr.

Young reprezintă tinerețea și energia emanată de un colectiv orchestral tânăr şi pasionat iar Famous, renumele construit prin muncă și devotement al unor nume consacrate, modele morale și exemple de excelență și performanță profesională.

În premieră în România, Young Famous Orchestra intră sub înalt patronajul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, bucurându-se totodată de un board de onoare, format din personalităţi marcante ale comunităţii culturale româneşti: Dan Grigore, Ioan Aurel Pop, Mihai Brâncoveanu, Alexandru Herlea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.