Cristian Măcelaru este propunerea ministrului Bogdan Gheorghiu pentru poziţia de director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu”, a anunţat Ministerul Culturii.

“Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a avut astăzi, 4 octombrie 2021, o întâlnire cu Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internaţional George Enescu, şi cu Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale. În cadrul întâlnirii, ministrul Gheorghiu a primit garanţii din partea domnului Mihai Constantinescu că va fi un factor activ în predarea mandatului, iar că expertiza şi experienţa acumulate în mai bine de 30 de ani vor fi puse în sprijinul noului management, mai ales pentru familiarizarea cu provocările gestionate pentru organizarea eficientă a Festivalul Internaţional George Enescu, dar şi pentru buna desfăşurare a activităţii ARTEXIM”, se arată într-un comunicat remis luni seară de Ministerul Culturii.

Potrivit sursei citate, Cristian Măcelaru a acceptat propunerea ministrului Gheorghiu, care i-a mulţumit acestuia “pentru dedicarea faţă de cinstirea memoriei lui George Enescu”.

“Astăzi, am avut o convorbire plăcută cu maestrul Cristian Măcelaru, dirijorul principal al Orchestrei Naţionale a Franţei, pentru a-i propune asumarea poziţiei de director artistic al Festivalului Internaţional George Enescu. Răspunsul la această propunere a fost pozitiv, urmând ca în perioada următoare să purtăm discuţii detaliate cu privire la viitoarele ediţii ale festivalului atât de iubit de români şi de melomanii din întreaga lume. Îi mulţumesc maestrului Măcelaru pentru dedicarea faţă de cinstirea memoriei lui George Enescu şi aştept să conlucrăm pentru strălucirea în posteritate a operei marelui nostru compozitor prin dezvoltarea festivalului care îi poartă numele”, a declarat ministrul Culturii, citat în comunicat.

Propunerea privind numirea lui Cristian Măcelaru în poziţia de director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” a fost salutată de către actualul director, Mihai Constantinescu, se mai menţionează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.