22 septembrie 2020

Cristian Grosu, premiul UNITER: ”Fără niște extraordinari parteneri de scenă, sunt foarte mici șansele de a fi răsplătit cu un premiu”

By In Teatru

Actorul Cristian Grosu de la Teatrul Național Cluj-Napoca, premiul UNITER pentru cel mai bun rol secundar. El a primit premiul  luni seara, la Gala de la Craiova.

Grosu a interpretat rolul lui Caliban din spectacolul Furtuna de William Shakespeare la Teatrul Național Cluj-Napoca.

Gala a avut loc la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”, într-un spațiu deosebit, în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareș (critic de teatru), Crina Mureșan (actriță), Cristina Rusiecki (critic de teatru) a decis câștigătorii celor 11 categorii de premii.

Precizăm că e al doilea premiu UNITER câștigat de Cristi Grosu.

”Am mai luat odată premiu UNITER. Poate cel mai greu… Premiul de debut pentru rolul Graham din spectacolul Purificare de Sarah Kane in regia lui Andrei Șerban”, spune actorul pentru Clujul Cultural.

”Ce pot să spun e că un asemenea premiu (referitor la cel de aseară, al doilea din carieră n.r.) confirmă că munca depusă întru frumos nu a fost zadarnică. Totodată, mă simt obligat să continui relația mea cu arta la un nivel si mai ridicat. Realizez ca fără niște extraordinari parteneri de scenă, sunt foarte mici șansele de a fi răsplătit cu un premiu UNITER. De aceea vreau și pe această cale să mulțumesc trupei Naționalului Clujean”, a declarat actorul Cristian Grosu pentru Clujul Cultural.

Citește și: 

Cine sunt actorii Clujului (II) Cristian Grosu, ultimul Hamlet de la Naţional

 

“Psihoză 4-48 A.M” de Sarah Kane sau cum a depășit depresia regizorul Cristian Grosu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.