The Cosmic House este un proiect cultural motivațional, un stimul direcționat către elementele care țin de domeniul artei și tinerii artiști.

Sediul e pe strada Eremia Grigorescu 106, cartier Grigorescu, Cluj-Napoca.

Mai multe entități sunt implicate la Cosmic House: Bogdan Gânscă, Alexandra Băieș sunt fondatori, Cătalin Bocarnea este director artistic, Insula Creative Hub, galeria de artă reprezentata de Eugen Roşca – curator, Vernisaj sunt în domeniul ospitalităţii si Mendel Collective.

”De ce Cosmic House? S-au aliniat planetele, suntem ca o mare familie. Am pus totul pe hîrtie în starea de urgență, am tot gândit, am trecut prin 2020 cu experiente, am  muncit de la zero la spațiu”, ne-a spus un responsabil implicat în proiect.

”Ne era dor de actori, de mirosul ingenuu al unei vechi săli de cinema, de toate zambetele pierdute care s-au stins anonime sub tabu-ul unei măști pandemice. Cumva, a fost anulată toată arhitectura a ceea noi numim artă. S-a risipit brusc, nimeni nu-și mai aminteste când am fost răpiți din fagurele artei și expuși unei carantine distopice care a redefinit natura securității și intimității. Și e important mai ales pentru artiștii tineri să aibă vizibilitate și să prindă aripi. Să nu punem bariere creativității”, a spus unul din artiști.

Cosmic House este deschisă doar vineri-duminică.

Am discutat cu actorul și regizorul Cristian Grosu despre cel mai nou spectacol de teatru pus de el în scenă la Cosmic House.

Cristian Grosu la Cosmic House Cluj

E cel mai nou spatiu cultural si artistic din Cluj, iar Insula Creative Hub, si-a gasit casă acolo. Al doilea spectacol pe care il propunem clujenilor si nu numai, in weekendul ce vine, e TOXIC după F. Richter cu Paula Trifu și Dragoș Maxim, regia Cristian Grosu și Raluca Lupan.

 

Despre spectacolul TOXIC:

… Ne marketizăm corpul care este redus de fiecare click la o interfață prefabricată. Ne dăm spre închiriere corpurile fără de care nu putem trăi, ca mai apoi să stăm singuri în apartamentele noastre goale și să uităm prețul plătit pentru abandonarea oricărei responsabilități. Ne iubim în tranșe, cu datorii la bancă, cu credite făcute impersonal, în absența timpului și a spațiului, într-o realitate în care nici măcar nu mai credem. Ne aflăm într-o stare permanentă de urgență emoțională și ajungem să ne conducem trupurile private de iubire spre următorul scenariu care se termină cu „seen at”. Ne hrănim pe „fast forward” interioarele și căutăm pe cineva mai bun, opțiunea următoare, cea îmbunătățită a celuilalt și ne traversăm visele prin avatarului cuiva care are chipul nostru când ne uităm în oglindă. Nu mai dansăm. Nu ne mai atingem. Iubim în rate, cu o rată minimă de absorbție. Pentru că dorințele noastre sunt deja distorsionate de o aplicație care ne poate oferi totul. Acum. Aici. Pentru totdeauna- download app.

Spectacolul are loc pe 17/18 la The Cosmic House, de la ora 19:00. Bilete de AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.