5 decembrie 2016

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, concert la Turda

By In Actualitate, Muzica

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, concert la Turda.

În perioada 5-8 decembrie 2016, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” desfășoară un turneu la Moinești, Bacău, Târgu Mureș și Turda, oferind locuitorilor din aceste orașe un adevărat regal de colinde și cântece de iarnă din repertoriul românesc și internațional.

Astfel, pe 5 decembrie, Corul Madrigal concertează la Moinești (Centrul Cultural “Lira”, ora 19.00), pe 6 decembrie la Bacău (Teatrul de Vară “Radu Beligan”, ora 17.30), pe 7 decembrie la Târgu Mureș (Palatul Culturii, ora 19.00), iar pe 8 decembrie la Turda (Teatrul “Aurel Manea”, ora 19.00). Turneul va culmina cu două concerte extraordinare de Crăciun, pe care Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” le susține pe 17 și 18 decembrie la Ateneul Român din București, de la ora 17.00. Dirijate de Anna Ungureanu, evenimentele aduc în fața publicului tradiționalele colinde de Crăciun, în interpretarea inconfundabilă a celui mai celebru ansamblu coral românesc.

corul Cappella Transylvanica

Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul  înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin, Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani din toată lumea, impunându-se astfel ca un adevărat “brand de țară”.

 

În anul 2003, Corul Madrigal a primit din partea Președinției României Ordinul “Meritul Cultural” în Grad de Comandor. Începând din anul 2014, instituția și-a întregit denumirea, preluând numele fondatorului său, astfel devenind Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”. În anul 2016, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. Distincția a fost acordată la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, la Summitul Global de Religie, Pace și Securitate, care a avut loc între 23-25 noiembrie 2016. O zi mai târziu, Corul a concertat la sediul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization) din Geneva, la invitația Misiunii Permanente a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite. Performanța artistică a Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a fost răsplătită cu minute în șir de aplauze, din partea zecilor de ambasadori și oficiali ai ONU.

 

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.