Evenimentul a fost realizat în cadrul Sesiunii științifice anuale a Departamentului de Cercetări Socio-Umane al Institutului de Istorie „George Barițiu” din cadrul Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității “Dimitrie Cantemir”.

Conferința s-a desfășurat la biblioteca facultății. Inițiator a fost conf. univ. Paul Popovici de la Cantemir.

Au vorbit prof. univ. dr. Daniela Chiorean (Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, director Departament de Grafică), CS I dr. Corina Iosif (Muzeul Național al Țăranului Român, București), conf. univ. dr. Adrian Radu (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Litere) și lect. univ. dr. Răzvan Metea(Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca, Facultatea Teoretică), moderator conf. univ. Paul Popovici și Silviu G. Totelecan, de la Departamentului de Cercetări Socio-Umane al Institutului de Istorie „George Barițiu” din cadrul Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române.

 

dezbatere-proprietate-intelectuala-biblioteca-fac-dimitrie-cantemir-3-e1479559240406

S-a dorit adâncirea problematicii drepturilor de proprietate intelectuală. S-a discutat aprins despre Brâncuși ca reper în artă și în drept, muzicianul și textierul laureat al unui premiu literar, digitizarea și digitalizarea, compoziția și interpretarea de la folclor la muzică populară, diferențele existente între creația literară și cea muzicală în ceea ce privește imitația și modalitățile de exprimare originale, lacunele legislative.

Studenții participanți au primit câte un număr din „Revista română de dreptul proprietății intelectuale” din partea Asociației Științifice de Dreptul Proprietății Intelectuale, partener al evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.