4 noiembrie 2013

Conferinţă despre reportajul polonez la Book Corner

By In Actualitate, Carte

Librăria Book Corner din Cluj organizează marţi, 4 noiembrie, de la ora 18.00 o  întâlnire cu  prozatoarea și jurnalista poloneză Małgorzata Rejmer, autoarea cărții “Bukareszt. Kurz i krew”-„București. Praf și sânge” – un best-seller în materie de literatură non-fiction din Polonia în această toamnă. Este cel de-al 2-lea eveniment dintr-o serie de întâlniri cu reporterii polonezi, organizate sub titlul generic: Reportajul polonez. „Cu toții știm puțin despre toate” (Ryszard Kapuściński).

Invitaţi la întâlnire sunt universitarul Elena Abrudan, şeful catedrei de Jurnalism al UBB şi editorul-coordonator al siteului www.clujulcultural.ro.

Seria de întâlniri cu reporterii polonezi este organizată de Institutul Polonez din  București, în colaborare cu Book Corner.

„Acest gen, aparținând în egală măsură a jurnalismului și literaturii, este deosebit de îndrăgit în Polonia. S-ar părea că acest fenomen se datorează în parte creației lui Kapuściński însuşi, iar în parte – curiozităţii înnăscute a omului pentru lume, căci fiecare reportaj citit reprezintă o bucăţică de lume într-o pilulă.”, spune Maja Wawrzyk, directoarea Institutului Polonez din București.

expo1

Małgorzata Rejmer (n. 1985) este absolventă a Studiilor Individuale Interdisciplinare Umaniste și Sociale din cadrul Universitățíi din Varșovia, doctorand al Institutului de Cultură Poloneză al Universității varșoviene. Laureată a premiului Planete Doc Review pentru reportaj scris (2008). În anul 2009 a debutat cu romanul Toksymia („Toxemie”), nominalizat la Premiul Literar Gdynia și la Premiul Asociației Editorilor de Carte din Polonia. Bursieră a Ministerului polonez al Culturii și Patrimoniului National. În septembrie 2013, Editura Czarne i-a publicat seria de reportaje Bukareszt. Kurz i krew („București. Praf și sânge”).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.