17 mai 2018

Conferință despre istoria Teatrului și Operei și tur ghidat al Asociației Vechiul Cluj

By In Actualitate

Asociația Vechiul Cluj continuă participarea la ediția din acest an al Zilelor Clujului. Evenimentele pe care le va organiza asociația se vor desfășura în cadrul celor două proiecte consacrate ale acesteia: Re-descoperim Clujul și Povești despre Cluj.

Vineri, 18 mai 2017, cu titlul Poveștile centenare ale Clujului – Opera Română și Teatrul Național, se va desfășura de la ora 19:00, la Casa Vega, prima întâlnire din seria Povești despre Cluj, la care Asociația îi va avea invitați pe: Tudor Sălăgean, Emil Strugaru, Paula Șandor, Ștefana Pop-Curșeu și Roxana Croitoru. Invitații vor vorbi despre instoria celor două instituții de cultură din Cluj, înființate după Marea Unire, care astăzi se numesc Opera Națională Română și Teatrul Național „Lucian Blaga”.

Sâmbătă, 19 mai 2018, de la ora 11:00, în Piața Muzeului, Asociația Vechiul Cluj vă așteaptă la un nou tur ghidat din Re-descoperim Clujul, care va avea titlul Începuturi. Sub îndrumarea domnului Cosmin Rusu, vom afla secretele începuturilor așezării medievale care a evoluat în Clujul contemporan.

Proiectul Re-descoperim Clujul se află la a treia ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul Povești despre Cluj se află la a cincea ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.