O conferință despre femeile din închisorile comuniste va avea loc vineri 8 martie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET).

Conferința „Flori în zeghe – Femei în închisorile comuniste” este organizată de Memorialul Gherla si face parte din ciclul de manifestări dedicate Zilei Deținuților Politici Anticomuniști.

Conferința va începe la ora 18:00.

Invitate: Doina Jela – publicistă, scriitoare, membră Uniunea Scriitorilor si AZIR, fost coordonator al colecției Procesul Comunismului de la Editura Humanitas, cordonatoare Actual si Istoria Timpului Prezent la Curtea Veche și Niculina Moica, fost deținut politic.

Sâmbătă, 9 martie, Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, la Mânăstirea Sfinții 40 de Mucenici – Memorialul Gherla, pe Dealul Cărămidăriei, lângă „Cimitirul cu cruci”, mitropolitul Andrei al Clujului va oficia, de la ora 9:30, Sfânta Liturghie, urmată de o slujbă de pomenire a celor care au suferit la Gherla și în celelalte închisori comuniste din țară. Între preoții slujitori se va afla și părintele Gavriil Burzo, fost deținut politic.

Comemorarea Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 a fost fixată de Parlamentul României prin legea 247/05.12.2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.