23 mai 2016

Concursul Jazz in the Park: Trupele de jazz din țară și străinătate pot câștiga premii și ocazia de a deschide festivalul Jazz in the Park în 2017

By In Cooltura

Festivalul Jazz in the Park a dat start celei de-a doua ediții a Concursului Jazz in the Park.

Competiția se adresează formațiilor care interpretează sau compun muzică jazz, iar scopul inițiativei este de a descoperi trupele care abordează acest gen muzical și de a le promova.

Se pot înscrie trupe din țară și străinătate, iar în finală vor intra 12 formații, care vor interpreta în fața publicului și a juriului în cadrul festivalului Jazz in the Park, în 29 și 30 iunie.

Toate trupele care se înscriu în concurs vor fi incluse în baza de date care va fi publicată de organizatorii festivalului Jazz in the Park. În acest fel, festivalul își propune să contribuie la promovarea trupelor, care mai apoi vor putea fi contactate și de alți organizatori de evenimente.

Jazz in the Park foto

„Am pornit acest concurs anul trecut pentru că ne dorim să oferim o platformă trupelor pentru ca acestea să devină cunoscute și să se afirme. Jazz-ul este o muzică mai puțin mediatizată, motiv pentru care posibilitățile de expunere a trupelor de jazz sunt limitate pe piața locală. Așadar am decis să dedicăm o scenă prin care descoperim trupe și le promovăm publicului larg. Premiile noastre sunt atractive și pot servi ca o rampă de lansare foarte bună”, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Ce premii sunt puse la bătaie

 

Pe lângă oportunitățile de a se promova și de a face parte dintr-o bază de date cu muzicienii de jazz, trupele pot câștiga premii în bani și oportunitatea de a-și înregistra piesele într-un studio profesionist. În plus, una dintre trupe va deschide anul viitor festivalul Jazz in the Park direct de pe scena principală a evenimentului.

 

Valoarea netă a premiilor

Secţiunea interpretare:

  • Premiul I:500 lei și invitația de a susţine un recital în deschiderea Festivalului Jazz in the Park 2017, pe scena principală a festivalului.
  • Premiul II:300 lei
  • Premiul III:100 lei

 

Secţiunea compoziţie:

  • Premiul pentru cea mai valoroasă compoziţie: înregistrare, editare, mix și master a 4 piese în studioul profesionist Corvin Recording Studio din Cluj-Napoca.

 

Se pot înscrie în concurs trupele sau grupurile care sunt formate din cel puțin doi instrumentiști, indiferent de instrumentele la care interpretează.

Concursul este deschis tuturor participanţilor, indiferent de cetăţenie și vârstă. Înscrierile se fac până în 10 iunie prin completarea formularului online disponibil AICI

Jazz in the Park este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Parteneri: BCR, Staropramen. Susținători: Daisler Print House, Hola Medi

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.