12 aprilie 2019

CONCURS. Clujulcultural.ro te trimite la concert de jazz!

By In Cooltura

După succesul celei de-a 12-a ediții, Transilvania Jazz Festival are plăcerea de a găzdui în continuare muzicieni importanţi de jazz ai momentului. Un concert de excepție va avea loc pe scena Sălii Radio, în 13 aprilie, începând cu ora 20.00, susținut de Trio-ul Dusha Connection din Austria.

Clujulcultural.ro, singurul site de cultură clujean si organizatorii concertului pun la bătaie două invitații a câte două persoane la concert (total 4 persoane)!

Răspundeți la următoarea întrebare și intrați automa în concurs!

Din ce țară provine trupa de jazz care va concerta în 13 aprilie la Cluj?

Câștigătorul va fi anunțat vineri, 12 aprilie, ora 18.30!

Cei trei muzicieni creează o atmosferă efervescentă și strălucitoare, care vrăjește ascultătorul prin combinarea inventivă a celor mai diverse subiecte muzicale, hrănindu-se mult din ampla istorie a jazzului. Dusha Trio dezvoltă compoziția îmbinând stiluri diverse ce includ mult din rădăcinile lor balcanice, dar lăsă îndeajuns loc și improvizațiilor.

Trio-ul a atras atenția cu noul lor album Merak, lansat în renumitul club de jazz vienez Porgy&BessMerak a fost apoi prezentat în cateva importante festivaluri internationale de jazz precum Jazz Plaza International Festival of Havana, RARA Festival în Italia, One Jazz Festival în România, Petrovac Jazz, Hongkong Jazz Festival și chiar Beishan Jazz Festival în China.

Deși foarte tânăr, pianistul Sebastian Schneider lucrează deja la un nivel internațional de top, având toate premisele pentru o carieră de succes. A studiat orga, apoi pianul la Universitatea de Muzică și Arte Performative din Viena, iar anul trecut și-a lansat albumul de debut numit Viennese Soul. După ce l-a ascultat cântând, celebrul aranjor londonez Steve Sidwell i-a spus: “Nu știu ce să te învăț”.

Datorită activității sale foarte susținute ca muzician, basistul și compozitorul Thomas Stempkowski se mișcă fără efort între diferite genuri muzicale. El compune

și cântă pentru diverse producții de teatru, film și cabaret și își conduce tototdată propriile proiecte de muzică contemporană, jazz și electronică. Din ianuarie 2012, organizează seria de concerte lunare QUANTUM – Muzică de Cameră, care acționează ca o comunitate de interese și o platformă creativă pentru muzica contemporană.

Liderul și fondatorul trupei, bateristul de origine sârbă Esad Halilovic semnează compozițiile albumului Merak. Crescut în Serbia și instruit la Viena, Esad are Balkan-Groove-ul în sânge. Din 2000, an în care s-a stabilit la Viena, Esad are o bogată activitate concertistică, fiind foarte implicat și în educație și curatoriat. Cu Merak, Esad Halilovic a lansat un album care dovedește că jazzul clasic este fără vârstă și orice altceva decât old school. Muzica trio-ului adie ca un vânt neconvențional proaspăt care ne lasă să ne dorim mai mult.

1 Comment
  1. Paul Pandrea 12 aprilie 2019

    Trupa de Jazz care va concerta la Sala Radio Cluj in 13 Aprilie provine din Austria

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.