Clujulcultural.ro, siteul de cultură clujean, şi organizatorii festivalului Jazz in the Park, Youth edition, aflat la cea de a treia ediţie, care se va desfăşura între 29-5 iulie 2015,  pun la bătaie 4 invitaţii de câte două locuri la concertele artiştilor Bogdan Vaida, “Classic meets jazz” şi Florin Niculescu, din 30 iunie respectiv 2 iulie, la Opera Maghiară. La aceste concerte participanţii la Jazz in the Park intră cu bilete, faţă de concertele din Parcul Central, din 3-5 iulie, care vor fi cu intrare gratuită.

Ce trebuie să faceţi ca să câştigaţi invitaţiile? Daţi like paginii de facebook a siteului clujulcultural.ro  şi răspundeţi la secţiunea de comentarii de pe site la acest articol la o singură întrebare: La a câta ediţie se află festivalul Jazz in the Park, cel mai friendly festival clujean? Cei care au dat deja like la pagina de facebook a siteului nu mai trebui decât să raspundă la întrebare. Vă rugăm să vă semnaţi cu numele real.

Luni la ora 13.00 vom anunţa pe site dar şi pe pagina de facebook a siteului cei patru câştigători!

Câştigătorii îşi vor putea ridica invitaţiile  de la Biroul de presă Jazz in the Park, care va funcţiona la Colin’s Gastropub (str. Cardinal Hossu, lângă Parcul Central) de luni până duminică, între orele 12.00 – 20.00

Cei care vor fi desemnaţi câştigători vor putea să îşi ridice invitaţiile marţi, 30 iunie, în ziua concertului lui Bogdan Vaida şi miercuri şi joi, pentru concertul Florin Niculescu.

Cine sunt artiştii ?

Bogdan Vaida

Concertul „When Classic Meets Jazz” este o demonstrație a faptului că elementul improvizației există și în muzica clasică, nu doar în cea de jazz.  Veți audia compoziții de la J. Brahms, G. Enescu, W.A. Mozart și A. Skriabin, menite să combine elemente de romanță, folclor românesc, grandoare și armonii de jazz din filmele lui Humphrey Bogart. Bogdan Vaida vă va ghida prin acest melanj muzical nu doar prin interpretarea artistică, ci și printr-o serie de explicații care să stimuleze auditoriul să-și imagineze diverse momente sau contexte care ar putea fi descrise de muzica propusă.

concert Bogdan Vaida

Bogdan Vaida este un pianist clujean stabilit de mai bine de 10 ani în Freiburg, Germania. El a influențat nașterea proiectului Jazz in the Park și a contribuit la dezvoltarea conceptului festivalului de astăzi, iar în 30 iunie revine la Jazz in the Park cu un concert susținut pe scena Operei Maghiare.

Concertul „When Classic Meets Jazz” va avea loc în data de 30 iunie, de la ora 20.00, la Opera Maghiară din Cluj. Biletele sunt disponibile pe biletmaster.ro.

Florin Niculescu

Unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume, Florin Niculescu, este invitatul special al Jazz in the Park 2015, în cadrul căruia va susține primul său concert la Cluj-Napoca. Considerat succesorul lui Stephane Grappelli,  Florin Niculescu este recunoscut pentru tehnica impresionantă, virtuozitate și sensibilitatea muzicală.

Florin Niculescu la Jazz in the Park 2015 (1)

De origine romă, Florin Niculescu s-a născut la București în 1967, într-o familie de muzicieni – tatăl și unchiul său erau violoniști, mama –pianistă, iar sora sa – violoncelistă. Primele lecții de vioară le-a primit de la tatăl său, pentru ca la șase ani să devină elev al școlii de muzică „Dinu Lipatti” și ulterior elev premiant al Academiei de muzică „George Enescu”. În 1991 a plecat în Franța pentru a-și întâlni idolul, Stephane Grappelli, cu care s-a cunoscut în 1994, când Grappelli i-a propus să înregistreze un album împreună. În 2001 i s-a alăturat lui Bireli Lagrene în „Gypsy Project”, cuplul fiind considerat urmașul muzical al lui Django Reinhardt și Stephane Grappelli. Discografia sa include cinci albume și a colaborat cu muzicieni precum Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (fiul lui Django Reinhardt), Jon Larsen, George Benson, Angela Gheorghiu, precum și cu interpreți pop: Charles Aznavour, Patricia Kaas, Patrick Bruel, Johnny Hallyday și Henri Salvador.

Concertul „Florin Niculescu și invitații să” prezintă: Tribut lui Stephane Grappeli” va avea loc în data de 2 iulie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară din Cluj. Biletele sunt disponibile pe biletmaster.ro.

13 COMENTARII

  1. Jazz in the park, cel mai friendly si cel mai eco-friendly festival din tara se afla, anul acesta, la editia a 3-a (cea mai consistenta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.