23 februarie 2017

Concert rock de calibru. Legenda metalului progresiv, DREAM THEATER, show la Polivalentă!

By In Cooltura, Esenţial

Legendele metalului progresiv, americanii de la Dream Theater vor aniversa 25 de ani de la apariția albumului “Images and Words” alături de publicul din România.

Pe 19 mai, formația americană va urca în premieră pe o scenă din inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, iar pe 20 mai se va întoarce la Arenele Romane din București, la 15 ani de la primul lor concert în țara noastră, informează infomusic.ro

Concertul are loc pe Platoul Sălii Polivalente, au anunțat organizatorii de la Phoenix Entarteinment, firmă  bucureșteană de organizare de evenimente rock.

Anul acesta, Dream Theater aniversează un sfert de secol de la lansarea albumului și a piesei “Images and Words”, o compoziție de rezistență în istoria muzicii rock, precum și o piatră de hotar în cariera impresionantă a americanilor. Cu acest prilej, formația va susține două noi concerte în România, ce vor oferi fanilor opurtunitatea de a fi transpuși în universul experimental Dream Theater.

Trupa va concerta întâi la Cluj-Napoca, urmând să urce pe scena Sălii Polivalente pe 19 mai, iar pe 20 mai va ajunge în București, pentru a cânta la Arenele Romane. Este singura ocazie, poate, în care fanii vor putea asculta în întregime celebrul album “Images and Words”, lansat în 1992 și distins cu discul de aur de către RIAA. Totodată, setlistul va cuprinde și o selecție de piese extrase din vastul și aclamatul catalog Dream Theater, preferate de fani.

Prețuri bilete la concertele Dream Theater:

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 225 de lei până pe 18 mai (concert Cluj-Napoca), respectiv până pe 19 mai (concert București) și la 250 de lei în ziua concertului. Profită de pachetele aniversare early bird, concepute cu dedicație pentru fanii Dream Theater:

PLATINUM DREAM TICKETS:

 • primele 1000 de bilete
 • acces cu 30 de minute mai devreme în spatiul evenimentului pentru a prinde un loc cât mai bun, în fața scenei
 • un ecuson special creat pentru a marca aniversarea a 25 de ani de “Images and Words”.
 • 10 pachete VIP Platinum prin tragere la sorți

GOLDEN DREAM TICKETS:

 • următoarele 1000 de bilete după epuizarea stocului Platinum Dream Tickets.
 • un ecuson special creat pentru a marca aniversarea a 25 de ani de “Images and Words”.
 • 10 pachete VIP prin tragere la sorți
 • Cu o tradiție de aproape 3 decenii, Dream Theater a călătorit în întreaga lume, împărtășind poveștile din spatele riff-urilor de chitară sau ale versurilor complexe, rezistând obstacolelor, continuând să inoveze și consolidându-și poziția de “trupă cult”.Consistența muzicală și virtuozitatea demonstrată cu fiecare apariție live se datorează legăturii trainice dintre 5 artiști, multi-laureați de numeroase reviste de specialitate și de critici: John Petrecci, John Myung, James LaBrie, Jordan Rudess și Mike Mangini.Dintre cele 13 albume de studio, “Images and Words” ocupă un loc aparte în istoria trupei. Este primul material discografic care îl are la voce pe James LaBrie și rămâne cel mai bine vândut album până în ziua de astăzi. Totodată, single-ul “Pull Me Under” a reușit să se claseze în primele 10 poziții în topul radio și TV, atrăgând astfel mulți alți iubitori de muzică în sfera rock-ului. Conform unui critic, “ei reușesc să își stabilească anumite standarde și tot ei le și depășesc”. “Images and Words” reunește multe piese devenite legendare deja, pe lângă ante menționata “Pull Me Under”, numărându-se și “Leaning to Live”, “Another Day” sau “Metropolis – Part I: “The Miracle and the Sleeper”.
2 Comments
 1. radu 13 martie 2017

  Ca de obicei, Clujulcultural e cel mai bun loc pentru informatia culturala din orasul de pe Somes. Excelent ! La multi ani Clujulcultural ! Tine-o tot asa !

  Reply
  • Redactia 13 martie 2017

   Multumim @RADU

   Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.