7 septembrie 2014

Concert Orient Baroc Express la Castelul Banffy din Bonţida

By In Actualitate, Muzica

Turneul colectivului Cordis et Organo intitulat « Orient Baroqu’Express. De la Veneția la Istanbul, de la Monteverdi la Cantemir » ajunge în România sub coordonarea Institutului francez. Acest ansamblu muzical, originar din regiunea franceză Champagne-Ardennes este compus din șapte muzicieni de renume, dintre care 3 soprane.

Turneul cuprinde cinci concerte : 10 septembrie – Bonțida, jud. Cluj, 11 octombrie – Pitești, 12 și 14 septembrie – București, 13 septembrie – Slobozia

 Concertul are loc, miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 19, la Castelul Banffy din Bontida.

Intrare liberă.

Colectivul Cordis et Organo e format din: 


Marina Bartoli, Dagmar Saskova, Ruxandra Ibric, soprane

Stéphanie Erös, vioară

Christine Plubeau, viola da gamba

Philippe Dechène, arhilăută & lăută arabă

Jean-Christophe Leclère, clavecin și coordonare muzicală

Este pentru prima dată când acest grup de muzicieni ajunge pe teritoriul țării noastre în cadrul unui proiect ambițios, pe urmele miticului Orient Express, pentru a împărtăși splendoarea muzicii baroce. Publicul ardelean va avea astfel ocazia să asculte instrumente rare și un repertoriu prea puțin cunoscut in atmosfera magică a Castelului Banffy din Bontida, cladire reprezentativă a barocului transilvan.

 

Cu această ocazie, soprana Ruxandra Ibric va regăsi țara sa natală unde și-a început studiile muzicale. Absolventă în interpretare lirică a Universității Naționale de Muzică București în 2003, ea a obținut o bursă de specializare de 3 ani la Centrul de Muzică Barocă din Versailles, înainte de a-și începe cariera internațională.

O călătorie muzicală pe aripile Zefirului, pe urmele miticului Orient Express, de la Veneția la Istanbul trecând prin curțile princiare românești ale secolului XVII.

De la Monteverdi, Luzzaschi (cu faimosul său Concerto delle Donne), Mazzochi și Barbara Strozzi la Dimitrie Cantemir (înalt erudit și compozitor român, autor al Cărții Științei Muzicii) și Ioan Căianu (Codex Caioni), Girolamo Diruta (Il Transylvano) veniți să descoperiți bijuterii și amintiri ale unei lumi mitice.

Barock

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.