11 noiembrie 2016

Concert istoric la Cluj. Jean Michel Jarre, un magician al muzicii electronice

By In Cooltura

Moment important pentru muzica din Cluj, pentru piața de evenimente.

Diesel Events îl aduce astăzi la Cluj pe legendarul muzician francez Jean-Michel Jarre. 

Cine nu a ascultat, pe casete, în comunism, la Europa Liberă sau după Revoluție pe casete, viniluri sau CD extraordinarele albume Qxigene sau Equinoxe, fascinante călătorii în lumea muzicii electronice?

Deseară de la ora 20.30 fanii artistului îl pot vedea live la Sala Polivalentă, în cadrul turneului mondial Electronica.

Bilete se mai găsesc la casa de bilete începînd cu prețul de 110 lei.

 

Cine este Jean Michel Jarre?

Artistul s-a născut în 24 august 1948 și e un compozitor și claviaturist. Este unul din pionierii muzicii electronice. S-a impus cu albumul Oxygene, cunoscut românilor mai ales de la emisiunea de documentare Teleenciclopedia care folosea ca si coloana sonora pasaje din album. După acesta, lansat in 1976, a urmat albumul Eqinoxue, 1978, alt mare succes mondial.

Au urmat o serie de albume foarte bine primite, Zoolook, Rendes vous, Revolutions care fac din francez un nume clasic al muzicii electronice, alături de un Vangelis, Isao Tomita, Rick Wakeman.

Jean Michel Jarre s-a impus ca unul din artiștii cu cele mai complexe concerte în aer liber, cu spectatori în număr record, în care sunt folosite efecte laser și artificii absolut spectaculoase. Se estimează că Jarre a vândut 80 de milioane de albume și discuri single.

cover-vol1

Jarre a avut o activitate discografică extrem de bogată, a scos single=uri, si multe albume live. Producțiile lui live au fost extrem de gustate.

Artistul francez a concertat de două ori în România, în 2008 și 2010, la București. Showul de astăzi este primul show din afara capitalei. 

De-a lungul anilor, muzica lui Jarre a devenit mai complexă, uneori chiar mai comercială, artistul colaborând cu diverși artiști, unii foarte renumiți.

Noua eră Jarre

Jean Michel Jarre a scos pe piață, în octombrie 2015  albumul Electronica 1: The Time Machine, după o muncă de patru ani. Albumul conține colaborări cu Gesaffelstein, Edgar Froese, Tangerine Dream, Vince Clarke, Armin Van Buuren etc. Albumul are mare succes și devine primul album în ultimii ani 25  care intră în Topul UK pe locul 8.

 

În 2016 muzicianul lansează albumul Electronica 2: The Heart of Noise. Albumul conține 15 colaborări! Apar pe album artiști ca Pet Shop Boys, Hans Zimmer, Yellor și, atenție, albumul conține la piesa Exit un speech al lui Edward Snowden, expertul în informațiii fugit din SUA și aflat în Rusia!

Acesta este Jean Michel Jarre, artistul care poate fi văzut deseară la Sala Polivalentă!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!