Cum e să petreci o sâmbătă seara cu un jazz bun şi un pahar de vin şi mai bun? Cool, mai ales dacă ignori Balul Operei, de la 50 de metri distanţă, unde lumea simandicoasă s-a tras la costum şi rochie de seară, şi-a luat biletele la…450 de lei şi a mers să îl vadă pe Brenciu.

Un pic mai jos de Naţional, la vechiul cinema Victoria, fanii de jazz, mulţi foarte tineri, studenţi, o medie de vârstă de 30 de ani maximum, au venit la primul concert al anului organizat sub egida Jazz&Wine de  compania de evenimente Why Not. 

Timişorenii de la JazzyBIT s-au întors, de data asta cu lansarea unui nou album, Horizon, excelent sub raport muzical dar şi al designului CD-ului. La 40 de lei bucata, timişorenii au vândut binişor iar primul album, din care au adus doar 2…bucăţi, s-a… epuizat.

Reţeta acestor concerte de jazz mi se pare excelentă. Cumperi biletul de pe online iar în baza lui ai dreptul la o degustare de vin, una dublă, înainte şi în pauza concertului.

Nu orice vin, ci unul italian, spumant, alb apoi, la pauză, un Pinot Noir de calitate.

Lumea ar spune că e snobism, dar chiar nu e. E o reţetă inedită de show de jazz, unde, fiind sâmbătă seara, chiar simţi că “ai ieşit”, o combinaţie reuşită de drink bun şi jazz de calitate.

Lansarea albumul de jazz Horizon al excepţionalei trupe timişorene JazzyBit a făcut sală plină. Nu a fost arhiplin, dar Cinema Victoria nu prea a mai avut locuri  goale, un pic doar în faţă mai erau scaune libere.

Să mai spunem că, pe lîngă Sebastian Spanache Trio, Timişoara îi dă şi pe JazzyBIT, iar Clujul, e departe, foarte departe, din nefericire, neavând o trupă de jazz care să se compare cu aceste două grupuri foarte bune de muzicieni

 

jazz1JazzyBIT în concert la Cluj -(c) clujulcultural.ro

Concertul a fost perfect. Un jazz -rock, piano-jazz, uneori cu prelucrari latino, cum demult nu am mai auzit la Cluj, o interpretare artistică de calibru pe fondul unei atmosfere intime, realizată cu ajutorul unui joc inspirat de lumini gîndit bine. Să spunem că s-a auzit excelent, ceea ce e foarte important la jazz.

Un video de la concert puteţi viziona AICI

Componenţii JazzyBIT sunt Teodor Pop, pian, keyboards, Mihai Moldoveanu, electric bass şi Szabo Csongor, drums.

Următorul concert de jazz e …mâine, marţi 8 martie, tot organiozat de Why Not, cu Luiza Zan şi Hungarian All Star, lansare de album la Cinema Florin Piersic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.