27 ianuarie 2014

Concert cu Klausengroove La Cizmărie Cafe

By In Actualitate, Muzica

Povestea lor a început pe holurile şcolii. Erau în aceeaşi şcoală și împărțeau aceeaşi pasiune: jazz-ul. Muzica pe care o ascultau varia de la jazz, funk până la drum and bass, ska, pop și altele. Așadar au decis,  acum patru ani, că ar fi o idee bună să facă niște jam session-uri. După un timp, jam session-urile s-au transformat în repetiții care le-au consacrat stilul. După numeroase concerte prin tot felul de localuri și restaurante, au realizat că fiind deja o familie, puteau întemeia o trupă. Evident, o trupă de jazz. Numele trupei  formată din patru interpreți care foloseau vioara, două chitări și un contrabas, a fost “Quartum Jazz Band”.

Se înfiinţează  Klausengroove

Componența trupei a crescut de la patru la şase membri, și numărul de instrumente folosite, datorită complexităţii compoziţiilor. Dacă până atunci se foloseau doar vioara, chitara și contrabasul, acum au adăugat și pianul, chitara electrică sau acustică, bass-ul, tobele și doi vocalişti – Kisgyörgy Ilka şi Hences Dávid. După toate acestea a fost modificat si numele trupei.  Aşa a apărut Klausengroove. 

Trupa abordează următoarele stiluri: jazz, funk, chill, trip-hop, drumm & bass, raggae, (gypsy),  dar combină și muzica populară maghiară cu jazz-ul și au chiar și piese compuse de ei.

klausengroove_event

Componenţa Klausengroove: 

Hences Dávid – voce și vioară
Kisgyörgy Ilka – voce
Szép András – pian
Visky Péter – chitară
Sándor László – bass
Ferencz Áron – percuție

Intrare: 10 lei

Mai multe despre concert aici


Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.