10 noiembrie 2015

Compania de teatru şi film Create.Act.Enjoy răspândeşte creativitate în rândul tinerilor defavorizaţi

By In Teatru

Compania independentă de teatru şi film Create.Act.Enjoy în colaborare cu Asociaţia Alfa Grup organizează în perioada 14-15 noiembrie la Cluj-Napoca proiectul Spread Creativity, câştigător al fondului In-Joy-Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană.

“Prin programul Spread Creativity propunem realizarea unor ateliere creative de teatru, improvizaţie, film şi scriere creativă, destinate tinerilor cu vârste între 14 şi 18 ani, aflaţi în centrele de plasament din judeţul Cluj. Scopul acestei iniţiative este de a evidenţia rolul culturii în formarea tinerilor şi de a conştientiza importanţa activităţilor culturale în cadrul educaţiei non-formale. Este necesar ca aceşti tineri să beneficieze de o formă de consiliere şi de informare cu privire la activităţile cultural-educaţionale care le pot îmbunătăţi calitatea vieţii”, spune un reprezentant Create. Act. Enjoy.

Spread Creativity - afiș (1)

Fondul In-Joy-Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană, iniţiat de Fundaţia Comunitară Cluj îşi propune să contribuie la creşterea participării locuitorilor la viaţa comunităţii şi la dezvoltarea culturală a Clujului, creşterea nivelului de conştientizare a beneficiilor accesului şi implicării în acţiuni culturale de către membrii comunităţii clujene. Prin aceasta se urmăreşte creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitatea clujeană şi creşterea susţinerii de către cetăţeni, grupuri de iniţiativă, companii, media, organizaţii şi autorităţi a proiectului Cluj Capitală Culturală Europeană.

Înfiinţată în 2011 la Cluj-Napoca, compania independentă de teatru şi film Create.Act.Enjoy îşi desfăşoară activitatea cultural-artistică şi educativă pe plan local şi naţional, cu scopul de a căuta noi modalităţi de expresie bazate pe resursele societăţii contemporane. În iulie-august 2015, Create.Act.Enjoy a demarat cel mai amplu proiect de terapie prin artă din ţară, Dăruieşte prin artă. În octombrie-noiembrie a fost iniţiatorul programului cultural-educativ Luna Creativă, în cadrul căruia au avut loc spectacole de teatru şi ateliere creative destinate elevilor de liceu din judeţul Cluj.

Asociaţia Alfa Grup este o organizaţie non-profit a cărui principal domeniu de activitate este sprijinul minorilor aflaţi în centrele de plasament din judeţul Cluj şi implicarea acestora în cât mai multe activităţi care le pot facilita integrarea în societate.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.