2 iunie 2015

“Comoara” lui Porumboiu de la Cannes la…Vlaha

By In A 7-a
TIFF a pregătit un eveniment special în mijlocul naturii, marți, 2 iunie, alături de un film mult-așteptat, Comoara lui Corneliu Porumboiu, prospăt sosit de la Cannes.
Începând cu ora 18.00, va fi organizată o vizită la Arkhai Sculpture Park (Strada Principală, nr. 442), parcul de sculpturi din fân de la Vlaha. De la ora 21.45 va fi proiectat noul film al lui Corneliu Porumboiu, câștigător al premiului Un Certain Talent la Cannes acum o săptămână.
Comoara povestește aventura amuzantă a unor căutători de comori, inspirată de o poveste reală, cu actorul Cuzin Toma în rolul principal. Intrarea este 5 lei, iar biletele pot fi achiziționate de AICI
TIFF - CONFERINTA DE PRESA - CLUJ

Regizorul Corneliu Porumboiu

Înainte de Comoara, va fi proiectat și scurtmetrajul experimental TV Mania, regizat de artistul vizual clujean Ernő Bartha, cel care a înfiinţat în 2008 parcul. Va mai fi prezentată o expoziție cu același titlu, și o serie de scurtmetraje despre parc și artist. Proiecțiile vor avea loc într-un amfiteatru natural.
Arkhai se întinde pe un hectar, iar pe suprafaţa lui sunt amplasate sculpturi monumentale din fân. În prezent, parcul funcţionează ca expoziţie permanentă de sculpturi şi club de film. Spaţiul a găzduit în ultimii ani și alte evenimente TIFF, iar invitaţii speciali ai festivalului vizitează de fiecare dată parcul. La Arkhai au avut loc, de asemenea, evenimente destinate copiilor şi tinerilor, o expoziţie de câini, precum şi degustări de vin.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.