10 septembrie 2019

Comisarul european pentru cultură: festivalurile aduc beneficii și prestigiu

Acesta a lansat la Bonțida un proiect de restaurare

By In Cooltura

La Castelul Banffy de la Bonțida, arhitecți și oameni de artă din Europa sunt invitați să propună proiecte moderne, care să păstreze aerul istoric al zonei. Ideile cele mai apreciate vor fi puse în practică de artiști, împreună cu meșteri populari din zonă. Totul se întâmplă sub umbrela proiectului Art Tech, finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Artiștii și meșterii au la dispoziție 380.000 de euro cu care pot înfrumuseța pereții interiori ai diferitelor corpuri ale castelului, poate fi amenajată curtea interioară sau poate fi asigurat iluminatul clădirilor.


Timea Berki, coordonatoarea acestui proiect spune că din 2001, de când Fundația Transilvania Trust administrează domeniul, la Castelul Banffi de la Bonțida s-au mai derulat alte șase proiecte europene.

Lansarea proiectului de la Castelul Banffy de la Bonțida s-a făcut în prezența comisarului european pentru cultură, Tibor Navracsics. El a lăudat, în primul rând, evenimentele care se organizează aici, inclusiv Festivalul Electric Castle, despre care spune că ajută la mediatizarea acestui ansamblu istoric

Mai multe citiți pe situl Radio Cluj

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.