22 aprilie 2018

Clujulcultural.ro, premiul Publicului la categoria presă online! Vezi premiile Târgului “Gaudeamus”

By In Carte

Siteul Clujulcultural.ro, unicul site de cultură din Cluj, lansat în 15 iulie 2013, a cucerit Premiul Publicului la ediția a 19-a a Târgului de Carte Gaudeamus- Cluj-Napoca,  secțiunea Trofeele Presei – online.

Publicul prezent cinci zile la târg a votat pentru clujulcultural.ro, ca principlul site de la care a aflat despre ediţia din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus, a motivat juriul decizia.

Este pentru a doua oară, după ediția din 2015, când siteul primește această distincție din partea publicului la Gaudeamus! 

Vă mulțumim!

Tiberiu Fărcaș, inițiatorul acestui demers jurnalistic indepedent

La presă scrisă a câștigat ziarul Făclia.

La presă audio a câștigat Radio Renașterea.

La presă video a câștigat TVR Cluj.

La târgul organizat de Radio România au participat peste 70 de expozanți. Organizatorii au estimat că 28.000 de clujeni au trecut pe la târg în cele cinci zile de desfășurare.

Duminică, 22 aprilie, de la ora 13:00,  au fost decernate trofeele Gaudeamus Cluj 2018:

Cea mai râvnită carte a târgului: „Istoria, adevărul şi miturile” de Ioan-Aurel Pop, ed. Școala Ardeleană.

Academicianul Ioan Aurel Pop

“Am vrut să arăt că istoria românilor este ca viaţa, aşa cum sunt toate istoriile: şi cu adevăruri evidente, şi cu căutări, şi cu ipoteze; şi că noi nu suntem unici şi nici altfel în raport cu alte istoriografii. Dacă în istoria noastră sunt anumite aspecte legendare şi mitice, ele se regăsesc în istoria oricărui popor. Cartea vrea să arate o dreaptă cumpănire. O doză de idealizare există. Chestiunea este următoarea: că istoricul, dacă este istoric de meserie (profesionist şi nu amator), nu are voie să se abată de la căutarea adevărului, atât cât este omeneşte posibil.”, a spus Ioan Aurel Pop  după aflarea premiului.

Trofeul Gaudeamus: Locul I – Editura Școala Ardeleană

Vasile George Dâncu, directorul editurii Școala Ardeleană

Locul II-Ed. Polirom

Locul III-Ed. Humanitas

Premiul Educaţia, desemnat de organizatorii Târgului Gaudeamus a revenit Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Locul I la Concursul Naţional de Lectură Mircea Nedelciu a fost ocupat de David Hodor de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu; locul II de Răzvan Marius Anca de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu; iar locul III de Adina Maria Ştefan de la Colegiul Naţional George Bariţiu.

Premiul Miss Lectura a fost oferit Vasianei Sălăjan.

Câştigătorul premiului tombolei Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de vot ale publicului, a fost Diana Pârv.

Cuvântul de închidere al preşedintelui de onoare al acestei ediţii, filosoful Aurel Codoban,  a circumscris importanţa acestei ediţii a Târgului de Carte Gaudeamus în an Centenar. 

“E o consonanţă între a XIX-a ediţie şi ceea ce spune vârsta despre oameni. A fost foarte mult tineret aici. Probabil că totul gravita în jurul acestei vârste de 19 ani, şi în jos şi în sus. Am fost uimit să văd că veneau familii cu copii mici şi veneau pentru cărţi, mi s-a spus că încearcă să-i educe în spiritul acesta al cărţilor. Aşa că per total, având în vedere lumea şi de veche generaţie şi de noi generaţii care s-a perindat pe aici, cred că târgul a fost un extraordinar succes.”, a spus Aurel Codoban.

Articolele dedicate de site ediției din acest an a târgului Gaudeamus le puteți citi AICI, AICI, AICI, AICI, AICI și AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.