13 august 2013

Clujul va fi asaltat de cultură la TIMAF 2013

By In Actualitate

Cea de a treia ediţie a festivalului Transylvania International Music and Art Festival (TIMAF)  debutează pe 27 septembrie  la Cluj-Napoca.

După ce în anul 2012 TiMAF a pus stăpânire pe Cluj în luna Octombrie timp de 23 de zile, prin intermediul a peste 80 de evenimente la care au muncit 150 de voluntari, anul acesta inima Transilvaniei se va transforma din nou într-o scenă a culturii în perioada 27 septembrie- 13 octombrie.

Transylvania International Music and Art Festival se bazează pe un concept unic axat pe diversitatea a 10 arte consacrate: muzică, dans, arte plastice, teatru, literatură, street arts, publicitate, arte decorative și design, gastronomie și arhitectură. Urmând tradiția anului trecut, publicul va avea șansa de a face cunoștință cu frumusețea celor 10 arte prin intermediul celor trei componente principale: main eventul, în cadrul căruia vor fi invitați artiști de renume național și mondial pentru a face demonstrații  în domeniile pe care le reprezintă, componenta competițională, prin intermediul căreia TiMAF va ajuta la promovarea și lansarea tinerilor artiști și totodată la stimularea creativității acestora și nu în ultimul rând, cea de a treia componentă este cea  educațională. La această componentă, artele TiMAF vor fi promovate prin intermediul unor workshopuri susținute de instructori din fiecare domeniu, în încercarea de a atrage un public cât mai divers spre cultură.

Ediția din acest an va debuta în Piața Unirii, urmând ca pe parcursul celor 17 zile, evenimentele TiMAF să pună stăpânire și pe alte repere ale Clujului precum: Clădirea Casino, Casa de Cultură a Studenților, diferite cluburi și pub-uri, cinema-urile clujene etc. Viitoarea capitală a tineretului va fi așadar gazda unor evenimente menite să educe publicul și nu în ultimul rând să îl implice pe acesta în activități diverse în perioada 27 Septembrie-13 Octombrie.

Cum a fost la Timaf 2012:

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.