22 ianuarie 2015

Clujul va avea un teatru plutitor

By In Actualitate, Teatru

Clujul va avea un teatrun plutitor, informează ŞtirideCluj.ro. Arhitecții au încheiat faza de proiectare a scenei și a teatrului plutitor. Acesta va fi amplasat pe lacul Gheorgheni,  lângă hotelul Univers T.

Proiectul ”Scena Verde” își propune realizarea unei scene flotante cu suprastructură pavilionară parametrică  ce va pluti cu ajutorul unui strat de PET-uri !

teatru plutitor1

Ambiția realizării acestui prim teatru în aer liber al Clujului, aparține Societății Culturale Filarmonia și Asociației Studenților Arhitecți. Proiectul are trei etape: concursul național de arhitectură (încheiat în data de 15 noiembrie), o campania de colectare a recipientelor de tip PET (decembrie 2014 – aprilie 2015) și construcția efectivă a scenei.

Se preconizează că la început de mai, scena va fi inaugurată anunță tinerii arhitecți clujeni.

În urma unui workshop a rezultat conceptul final cu privire la scena flotantă și suprastructura pavilionară parametrică a viitorului teatru în aer liber.

1 Comment
  1. […] Gheorgheni a apărut o scenă plutitoare, pe bază de…PET-uri şi scândură. Proiectul teatrului plutitor, mai are însă de aşteptat, pentru că organizatorii de la Societatea Culturală Filarmonia nu […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.