Clujul a ratat intrarea în Cartea Recordurilor cu Marea Lectură, anunță organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) pe pagina oficială de facebook. Totuși, FICT 2018 a marcat două recorduri certe.

FICT a încercat ca municipiul Cluj-Napoca să între în Cartea Recordurilor, la categoria cei mai mulți oameni care citesc încontinuu dintr-o carte. 

Recordul aparține unui oraș din India, din 2015, cu 3071 de cititori. La Cluj au citit 3491 dar recordul nu a fost omologat.

” 6 octombrie 2018, la Cluj s-a scris o pagină de istorie în care Cartea a fost celebrată așa cum se cuvine.
Chiar dacă s-a doborât recordul la Secțiunea „Most people in a reading relay”, cu 420 de cititori, fiind validați 3.491, acesta nu a fost omologat.
Însă Marea Lectură rămâne un eveniment memorabil și împreună cu voi putem fi mândri că am reușit și alte recorduri: Cea mai mare lansare de carte (Eminescu, „100 de poeme alese”) și Cea mai lungă (ca durată) lectură publică (s-a citit 10 ore și 20 de minute fără întrerupere).
Vă mulțumim tuturor pentru susținere! “, au scris organizatorii.

Clujulcultural.ro a vorbit cu Gabriel Bota, unul din organizatorii  festivalului,  despre decizia de neomologare a  World Guinnes Record-Cartea Recordurilor (WGR).

“Nu au omologat recordul pentru că au fost participanți care au venit, au luată cărțile tipărite de noi (Poezii de Eminescu), semnele de carte și brățările și au plecat fără să citească pe scenă. Și a fost un grup numeros care a făcut asta. Și WGR au considerat că nu a fost metodologic ok. Nu e un capăt de lume, a fost oricum un eveniment memorabil și frumos, cu mesaj pozitiv, îndemn la lectură”, a spus Gabriel Bota pentru clujulcultural.ro

foto clujulcultural.ro

 

Citiți și:

Rostirea cea mai lungă: Clujul, la un pas de recordul mondial la citit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.