12 aprilie 2015

Clujenii Marta Petreu şi Radu Mareş, premiaţi de prestigioasa revistă Observator Cultural

By In Carte, Esenţial

Prestigioasa revistă Observator Cultural, una din cele ma importante reviste de cultură din România a premiat recent doi intelectuali clujeni, în cadrul celei de a 9-a ediţie a galei Observator cultural.

Petreu Marta 02

Poeta Marta Petreu

 

Poeta Marta Petreu, una din cele mai renumite poete clujence, profesor universitar la UBB, a primit premiul pentru Poezie pentru volumul “Asta nu e viaţa mea”, apărut la editura Polirom.

“…sunt onorată că volumul meu a fost premiat. Am mai spus-o şi-n alte dăţi, o spun şi acum, pentru mine scrisul este locul unei mari singurătăţi, când poemele vin peste mine ca furtunile de zăpadă sau ca noaptea peste-o câmpie. Iar unicul meu merit este că le-am suportat, că le-al primit. Că le-am transcris. Un poet este, la urma urmelor, un instrument de scris prin care specia umană îşi transmite ei înseşi mesaje. Sînt adânc onorată că aţi premiat Asta nu e viaţa mea…” a declarat revistei Marta Petreu.

Mares Radu

Prozatorul clujean Radu Mareş

 

Prozatorul Radu Mareş a primit premiul pentru proză pentru romanul “Sindromul Robinson”.

“Mulţumesc mai întîi celor care au votat pentru nominalizări, nume de scriitori pe care le-am urmărit în ce scriz şi mă bucură enorm că o parte semnificativă a lor-sigur, nu toţi-mi-au citit cartea şi le-a plăcut. Faptul că sânt tineri, unii foarte tineri, contează enorm pentru dinozaurul ce sânt: înseamnă că sânt încă bine prins cu cătuşe de lumea prezentului. Spun asta, pentru că oricât ne-am iluziona cu prestigiile fostelor ierarhii, care de altfel se surpă sub ochii noştrii, tot verdictul tinerilor e cel care contează. Mulţumesc, în fine, juriului, alcătuit tot din tineri, care, din câte pricep, n-a avut o treabă uşoară ca să cearnă din recolta literară a unui întreg an cîteva titluri. Aşa că reverenţă, şi salut colegial de peste munţi”, a fost mesajul lui Mareş transmis revistei.

 

Fiecare scriitor a primit suma de 2500 de lei ca premiu.

 

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.