Peste 100 de clujeni au participat ieri, la prima ediţie a Serilor Clujul Cultural, la Librarium Universităţii, eveniment organizat de site-ul nostru. Invitat special a fost jurnalistul de război Adelin Petrişor  (foto Călin Ilea) care a ţinut publicul cu sufletul la gură prin povestirile sale despre experienţa din Coreea de Nord, stat comunist autarhic. Petrişor, şef departament eveniment la TVR, şi-a lansat cartea “Ţara cu un singur gras”, apărută la editura Polirom. De asemea, la eveniment au putut fi achiziţionate volumele “Războaiele mele”, tiraj epuizat ieri după lansare, şi albumul foto “Coreea de Nord, o ţară cât un lagăr”.

P1020341
Adelin Petrişor a discutat cu publicul clujean despe experienţele sale din teatrele de război. Foto: Călin Ilea

 

Adelin Petrişor a discutat timp de aproape două ore pe teme de politică externă, de jurnalism, despre teatrele de război de unde a transmis corespondenţe pentru televiziunile la care a lucrat de-a lungul timpului.

“Eu cred că George Orwell în cartea «1984» a jucat într-o ligă mult prea mică. Nu și-a putut imagina că există pe Pământ un regim atât de urât. Eu cred că dacă în acest moment, regimul face implozie, mulți dintre oameni vor muri de foame pentru că nu știu ce să facă. Gândiți-vă și în România cât de greu le este unora, chiar și părinților mei, să se adapteze capitalismului. E foarte greu să schimbi mentalităţi adânc înrădăcinate”, a spus jurnalistul.

Mai multe despre eveniment puteţi citi aici

Serile Clujul Cultural vor consta în lansări de carte şi dezbateri pe cele mai diverse teme culturale, civice şi social-politice, cu participarea unor personalităţi  din  diferite domenii ale societăţii din Cluj, România şi străinătate.

Următoarea ediţie va avea locla finalul lunii februarie.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.