29 noiembrie 2013

Clujeanul Victor Man, desemnat de Deutsche Bank “Artistul Anului” 2014 !

By In Actualitate, Vizual

 Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man (foto www.contemporaryartdaily.com) drept ‘Artistul Anului’ 2014, informează portalul de comunicate Webwire citat de realitatea.net

Stefan Krause, membru al consiliului director al Deutsche Bank responsabil cu activitățile instituției în domeniul artelor, l-a descris pe Victor Man ca fiind ‘unul dintre cei mai interesanți protagoniști de pe scena artei contemporane’, care ‘abordează teme și tehnici din istoria artei, rămânând totodată foarte contemporan și vizionar’.

Născut la Cluj, în România, în anul 1974, Victor Man a obținut pentru prima dată succes pe scena internațională cu contribuția sa la Bienala de la Veneția, din 2007. Lucrările sale cu un aer enigmatic au fost recent expuse la Villa Medici de la Roma și la o galerie de artă din Berlin.

Victor Man a fost ales Artistul Anului pe baza recomandărilor Consiliului consultativ pentru arta globală al Deutsche Bank, din care fac parte patru curatori renumiți pe plan internațional — Okwui Enwezor, Hou Hanru, Udo Kittelmann și Victoria Noorthoorn.

Galeria de artă a Deutsche Bank va expune lucrări ale artistului român de la 20 martie până la 1 iunie anul viitor, într-o expoziție personală.

Înaintea lui Victor Man au mai fost onorați de Deutsche Bank artiștii Wangechi Mutu (Kenya), Yto Barrada (Franța/Maroc), Roman Ondák (Slovacia) și Imran Qureshi (Pakistan).

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.