6 decembrie 2020

Estefan, manager Opera Română Cluj: „Un an hibrid, lucrăm toți de acasă, nu se taie salarii sau joburi!”

By In Operă

Instituții de cultură sunt printre cele mai afectate în starea de alertă cauzată de pandemia Covid19. 

Și la Opera Română, Maghiară, Teatrele naționale clujene au existat cazuri de covid, în unele locuri mai multe, în alte mai puține.

Publicului îi e dor de spectacole live dar valul doi de covid19 nu dă șansa reluării actelor culturale live.

Ne uităm la spectacole arhivate online, e singura modalitate pe care o permite pandemia.

 

Clujul Cultural a discutat cu Florin Estefan, manager al Operei Române, una din instituțiile importamte de cultură clujene, cu evenimente publice atractive. Opera sa luptat cu pandemia și a organizat toată vara, în Lomb, la Cluj Inovation Park, seri frumoase operă.

Ce se mai întâmplă acum la Operă ne spune Florin Estefan:

”În acest moment la Opera Națională Română din Cluj-Napoca se fac transmisii online ale unor spectacole înregistrate anii trecuți, dar și a unor recitaluri pregatite în acest an, special pentru a fi filmate și transmise. Tot acest an a fost un hibrid, pentru că am avut și spectacole live și transmisii online cu spectacole, dar și recitaluri și concerte înregistrate special în această perioadă, tocmai pentru a fi transmise. După ultimele modificări ale regulilor și din dorința de a feri personalul nostru de această boală am decis ca în luna decembrie tot personalul artistic să lucreze de acasă, să repete și să se mențină în formă pentru a putea relua activitatea atunci când condițiile medicale ne vor permite. Nu se discută despre tăieri sau reduceri a posturilor sau despre șomaj tehnic. Sunt fericit că am fost feriți și am avut puține cazuri în instituție, iar momentan toată lumea și-a revenit și toți colegii sunt bine”, explică managerul, în același timp bariton.

Ce va fi în continuare și speranțele pentru 2021

 

”Pentru anul 2021 avem speranțe că vom reveni ușor la o activitate normală din toate punctele de vedere. Pentru noi, pentru acest gen de spectacol – OPERA, acest an a fost greu și complicat pentru că suntem mulți iar producțiile noastre sunt mari. E greu să respecți toate regulile impuse și în același timp să produci spectacole de calitate. Am găsit soluții pentru perioada verii, când am avut o stagiune estivală desfășurată cu succes, apoi am fost pregătiți să primim publicul în sala de spectacole, dar din păcate elanul ne-a fost tăiat de numărul mare de cazuri. Vom face transmisii în continuare și sperăm ca în curând să putem primi publicul înapoi în sală”, a mai spus Estefan.

1 Comment
  1. […] Estefan, manager Opera Română Cluj: „Un an hibrid, lucrăm toți de acasă, nu se taie salarii s… […]

    Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!