12 august 2014

Cluj Napoca este vizitat de tot mai mulţi turişti străini! (P)

By In Special

Municipiul Cluj-Napoca se poate mândri cu numeroase evenimente culturale organizate de-a lungul anului, care sunt recunoscute şi la nivel internaţional. Aici putem aminti de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Festivalul Internaţional de StandUp Comedy, Transilvania International Guitar Festival, TIMAF sau Festivalul Internaţional PUCK. Deşi toate au avut un punct de începere mai timid, au reuşit în timp şi cu multă dedicare din parea organizatorilor să fie recunoscute pe plan mondial şi să atragă vizitatori din toate colţurile lumii.

An de an, oraşul din inima Transilvaniei se umple de turişti dornici să participe la evenimentele organizate şi, în acelaşi timp, să descopere istoria oraşului şi să viziteze cele mai importante obiective turistice. Anul 2014 este un an mai bun pentru unităţile de cazare şi pentru proprietarii acestora.

Cluj-Napoca e plin de paradoxuri

Cluj-Napoca, panorama de pe Cătăţuie

Numărul turiştilor este în continuă creştere, fapt confirmat şi de Valentin Bolboacă, administrator site de cazare CazareClujNapoca.ro “Din discuţiile avute în acest an cu proprietarii unităţilor hoteliere din Cluj Napoca, am aflat că numărul de turişti în această prioadă este mai mare faţă de anul trecut. Dar în special se poate observa la numărul de vizitatori veniţi din străinătate, mai ales din Ungaria. Acest lucru pot confirmat şi noi, deoarece avem o creştere de  20% a traficului pe care îl avem pe site-ul nostru de cazare.”

Pentru a veni în ajutorul turiştilor care ne vizitează oraşul, au fost construite şi înfiinţate noi unităţi de cazare, ajungându-se la un număr de peste 140 de unităţi hoteliere în anul 2014, faţă de 60 câte erau în anul 2007. Dublarea acestui număr este confirmată şi de Autoritatea Naţională de Turism, care a raportat pentru anul 2014, un număr de 147 de unităţi hoteliere funcţionale, care înglobează 44 hoteluri, 17 vile, 49 de pensiuni, 1 camping, 6 hosteluri şi 30 de apartamente de închiriat în regim hotelier.

Dacă anul trecut în perioada verii municipiul Cluj Napoca a fost mai gol, anul acesta se poate observa o schimbare, dar şi mai multe grupuri de turişti care vizitează oraşul. “Faţă de anul trecut, vara 2013, în această vară avem peste 8.000 vizitatori pe site-ul nostru de cazare ce stau circa 5 minute pe site, pentru a vedea toate ofertele din Cluj. Pentru noi este o reală bucurie să vedem că unităţile de cazare găzduiesc mai mulţi turişti şi că aceştia pot ţine o legătură uşoară cu aceştia prin intermediul platformei noastre.”, a mai declarat Valentin Bolboacă.

Anul 2014 este, de asemenea, şi anul premergător şi pregătitor pentru 2015, atunci când Cluj Napoca va fi Capitala Europeană a Tineretului. Lucru simţit de altfel şi prin numeroasele proiecte şi evenimente care anunţă acest mare an din istoria Clujului. Iar faptul că tot mai mulţi turişti ne vizitează, ne face să ne gândim că planul relizat pentru 2015 va fi unul de success şi că în oraş vom vedea mult mai mulţi turişti şi, în special, tineri care să se bucure din plin de tot ceea ce le poate oferi Cluj Napoca.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!