20 octombrie 2020

Cluj-Napoca a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Se închid iar cinematografele ?

By In Clio

Cluj-Napoca a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricţie în municipiu.

 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns la 3,02 în Cluj-Napoca. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni mâine pentru a decide ce măsuri se vor lua.

“Astăzi vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Conform autorităţilor, în zonele în care incidenţa depăşeşte 3/1.000 purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile deschise, activitatea teatrelor, cinematografelor şi a restaurantelor este sistată, iar învăţământul trece online.

“Practic măsurile presupun – trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidenta pentru a lua masuri”, a mai precizat Mircea Abrudean.

O incidență a cazurilor de peste 3 la mie au și comuna Florești (3,22) și orașul Gherla (3,01), dar cele mai “roșii” localități din Cluj, conform datelor transmise de CJSU, sunt Săvădisla (6,30) și Sic (8,73). 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.