7 mai 2015

Cluj Blues Fest, succes nesperat în rândul tinerilor

By In Esenţial, Special, Spectacol

Cluj Blues Fest, primul festival internaţional de blues din Cluj-Napoca, lansat anul trecut de siteul clujulcultural.ro, are după prima ediţie e cotă bună de notorietate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 14-35 de ani, deşi acest stil de muzică este gustat în special de un public mai în vârstă!

Conform unui sondaj desfășurat în luna aprilie prin intermediul site-ului  www.clujulareatitudine.ro, în cadrul proiectului „Clujul are atitudine – Tinerii la putere în 2015!” organizat de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, Cluj Blues Fest are un grad de notorietate de peste 15 la sută în categoria de vârstă sondată.

Astfel, potrivit răspunsurilor înregistrate pe site, TIFF (91%), Electric Castle Festival (90%), Jazz in the Park (81%), Comedy Cluj și TIMAF (câte 62%) conduc topul notorietății, în timp ce festivaluri care au debutat anul trecut, precum We Are Rocking the City și Cluj Blues Fest, înregistrează și ele un grad de notorietate de peste 15%. Cele mai atractive festivaluri pentru tinerii clujeni sunt TIFF (71%), Jazz in the Park (64%) și Electric Castle (57%).

Chestionarul de pe site-ul www.clujulareatitudine.ro a fost completat în perioada 6-26 aprilie de 1.182 de persoane. Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani au constituit publicul-țintă, proiectul fiind promovat cu predilecție către aceștia, atât prin mijloace online, cât și offline.  Răspunsurile au fost anonime, fără restricționarea repondenților, iar întrebările au fost de tip „alegere multiplă”, cu mențiunea că nu s-au putut alege ca preferate decât variantele selectate anterior drept cunoscute. Chestionarul nu reprezintă o cercetare de tip sociologic, ci un instrument care să arate tendințele și interesul cultural al tinerilor clujeni.

_MG_5405

Chitaristul Rareş Totu în timpul recitalului la Cluj Blues Fest

Prima ediţie a Cluj Blues Fest a avut loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, între 7-8 noiembrie 2014. În cadrul acestuia au susţinut concerte artişti ca Alex Muşat, Borsodi Blue Trio (Ungaria), Vasko The Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria), Rareş Totu’s Midnight Sun şi clujenii de la Straight from the Bottle.

Peste 500 de clujeni au participat la cele două seri de concerte. De asemenea, academiile de muzică private din oraş, Academia Rock şi Art’s Cool au oferit worshop-uri de instrumente şi de solistică vocală în blues la care au participat tineri care se pregătesc la şcolile muzicale din oraş şi la cele două academii.

În acest an, Asociaţia Clujul Cultural intenţionează organizarea ediţiei numărul doi în aceeaşi perioadă a anului.

Relatări de la prima ediţie puteţi citi AICI şi AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.