Sinodul Episcopilor Bisericii Româno-Unite cu Roma Greco Catolică, reunit luni, la Blaj, în cadrul sesiunii extraordinare sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan a ales noul episcop de Cluj-Gherla, anunță Făclia de Cluj.

Sinodul îi reunește pe toți episcopii Bisericii Româno-Unite cu Roma Greco-Catolică din România și din afara granițelor țării. Scaunul de episcop de Cluj-Gherla a rămas vacant după moartea regretatului PS Florentin Crihălmeanu.

Noul episcop al Eparhiei de Cluj de Cluj-Gherla a fost ales Claudiu Lucian Pop. Acesta va fi întronizat în sâmbăta dinaintea Floriilor în catedrala din Piața Cipariu din Cluj-Napoca. 

Cine e episcopul Claudiu Lucian Pop

Părintele Claudiu Lucian Pop s-a născut la 22 iulie 1972, în localitatea Pișcolț din județul Satu-Mare. În 2011, Claudiu Lucian Pop a fost ales episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore a Bisericii Române Unită cu Roma Greco-Catolică, devenind la vârsta de 39 de ani cel mai tânăr episcop catolic din lume. El a fost hirotonit la Roma, în Biserica ‘Santi Biagio e Carlo ai Catinari’, în prezența Cardinalului Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale din Vatican, precum și a numeroși episcopi și prelați din România și din străinătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.