28 august 2014

Cititorii au decis: Zilele Culturale Maghiare, cel mai bun festival al verii la Cluj

By In Muzica, Special

Aşteptarea a luat sfârşit. Cititorii siteului clujulcultural.ro au decis !

În urma sondajului timp de trei zile, care a demarat luni pe site, cei aproape 1000 de votanţi, mai exact 934,  au decis că festivalul Zilele Culturale Maghiare (aflat la ediţia nr.5) au fost cel mai bun festival al verii din judeţul Cluj. Pentru el au votat 553 de cititori. Pe locul doi s-a situat  Electric Castle,  de la Bonţida cu 258 de votanţi iar pe locul trei Jazz in The Park cu 172 de voturi. Tradiţionalul TIFF s-a clasat pe locul 4 cu 165 de voturi.

zile maghiare

 

Surprinzător, un festival aflat la prima ediţie, We are rocking de City, a ieşit pe locul 5 cu 53 de voturi în timp ce un festival aflat la majorat, Delahoya, de muzică electronică, s-a clasat pe…ultimul loc, cu  3 voturi.

Rezultatele sondajului pot fi citite aici

Fiecare cititor care a votat a putut să îşi aleagă trei opţiuni de vot.

Sigur, e doar un simplu sondaj de opinie, nu e o cercetare sociologică. Clujulcultural.ro a dorit doar să ia pulsul cititorilor săi, amatori de festivaluri, şi nu are pretenţia că acesta  este rezultatul definitiv şi categoric in materie de festivaluri de vară în judeţul Cluj. E o  imagine, o proiecţie, o fotografie de moment.

Este un răspuns al cititorilor celui mai prezent site de cultură online din media clujeană în ce priveşte starea festivalurilor clujene.

Precizăm că siteul clujulcultural.ro a fost partener media la 99 la sută din aceste festivaluri şi a participat activ prin jurnaliştii săi la acestea!

Clujulcultural.ro a discutat astăzi  cu directorul executiv al Zilele Culturale Maghiare (ZCM), Santa Levente, festivalul care a fost desemnat de cititorii siteului nr.1 în materie la Cluj. Cifrele ZCM le puteţi citi aici

“Suntem fericiţi că am fost votaţi pe locul întâi, suntem bucuroşi. Poate e un pic la cald, că abia  s-a încheiat festivalul nostru, dar dacă aşa au votat oamenii pe site este pentru noi o mare bucurie.  Pot să vă spun că am avut reacţii extraordinare, feed-back-uri foarte bune de  la mulţi români, după festival, pentru că de la maghiari ştim ce să ne aşteptăm, ei sunt subiectivi, că au un festival şi se bucură. Facem eforturi an de an să fim mai buni. Noi suntem abia la a cincea ediţie. Vrem şi ne propunem să depăşim ideea unui festival doar pentru maghiari, vrem o punte cât mai mare cu românii, cu toţi cei care participă. Dacă am ieşit pe primul loc înseamnă că facem ce trebuie şi, repet, tindem să fim înţeleşi bine şi de români, care au participat masiv la cele 500 de evenimente ale festivalului. Mă bucură demersul vostru că poate aşa a avut lumea posibilitatea să voteze iar altfel, poate pe faţă nu ar fi spus că suntem numărul 1. E un sondaj, am înţeles şi urmărit ideea voastră,  şi ne bucurăm că cititorii siteului clujulcultural.ro au apreciat munca noastră. Sper să avem o ediţie la anul şi mai reuşită”, a spus Santa Levente, director executiv ZCM.

Clujulcultural.ro mulţumeşte tuturor celor care au votat în cadrul sondajului şi celor care au citit si distribuit acest articol pe reţelele de socializare.

Acest tip de demers jurnalistic va continua pe site de acum înainte cu alte subiecte.

Mulţumim că citiţi clujulcultural.ro!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment
 1. LUPU 28 august 2014

  Din Toate punctele de vedere :

  MUZICA DE CALITATE ( nu ca la romani , aceleasi formatii de kk ) si din mai multe ethni
  SUNET EXCELENT ( mult peste ce este in Romania )
  MANCARE FFFF BUNA
  ORGANIZARE PERFECTA
  OAMENI CIVILIZATI , CURATI SI RESPECTUOSI ,
  FARA INJURATURI ,
  SI MAI ALES FARA GUNOAIE LASATE , CURATI CIVILIZATI

  Sunt Roman , dar vad clar cu ochii mei si altii desigur tot ca mine . nivelul mult mai ridicat de cultura si educatie in randul etnicilor maghiari fata de romani din pacate ,
  dar nu ei sunt de vina , sunt cei ce i educa in felul asta conducatorii lor din pacate .

  Reply

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.