11 ianuarie 2018

Ciprian Mureșan, expoziție la Fabrica de Pensule. Plus alte trei

Duminică are loc și premiera unui piese de Sarah Kane

By In Vizual

Fabrica de Pensule propune, din 18 ianuarie, patru expoziții interesante, una dintre acestea fiind a renumitului artist plastic Ciprian Mureșan. Tot la Pensule, duminică, 14 ianuarie,  are loc și premiera spectacolului de teatru pe text de Sarah Kane în regia lui Cristian Grosu, actor la TNC.

 
Ciprian Mureșan | Lupta dintre abstracționismul academic și formalismul globalizat 
Lateral ArtSpace, etajul întâi
 18 decembrie – 3 februarie

 

Ne aflăm într-o atmosferă de confuzie totală pe scena de arta locală unde e posibil orice și oricînd, unde coabitează lejer postmodernismul și post-lucrări de artă modernă, unde abstracționismul devine kitsch (săracul Greenberg), împreună cu design-ul de mobilă (nordic și nostalgicul design comunist), totul, probabil ca reacție de revoltă la apariția unei școli figurative de succes, în care, dacă apare un personaj într-un tablou, eventual se uită curios la o gaură misterioasă. Orice linie, orice pată de culoare contează, dar, paradoxal, intenția lipsește de cele mai multe ori.

Prin lupta dintre părțile frontale ale unor sculpturi și cele din spatele acestora, lucrurile nu se vor lămuri prea mult, dar, poate, vom fi scoși puțin din această plictiseală totală.

color-facebook-48.png eveniment
 
Flaviu Rogojan | From Within 
Pilot, parter
18 decembrie – 3 februarie
 
 

Expoziţia From Within explorează lumea în care trăim printr-o perspectivă noclip.

În unele jocuri video, noclip mode este o comandă folosită de jucători prin care aceştia oferă caracterului din joc abilitatea de a merge în orice direcţie sau de trece prin obiecte solide precum pereti şi alţi jucători.

color-facebook-48.png eveniment
 
Norbert Costin | Glacier (Equilibrium Line Altitude) 
Plan B, parter
 18 decembrie – 17 februarie
 
 

Documentând și împrumutând procese naturale, observând cum dinamica reliefului e influențată artificial, prin rezolvarea problemelor acumulării zăpezii în mediul urban de către autorități, Norbert Costin propune mai degrabă o gastronomie moleculară în locul tradiționalei bucătării.

Ne aflăm sub linia de demarcație a locului unde totul e stabil și înghețat în timp, subsnowline. Aici, prin acumulare, sedimentare, evaporare, stratificare, sub acțiunea timpului și influențate de schimbările de temperatură, reliefurile, obiectele, desenele create prin aceste procese ni se vor desfășura în expoziția de față ca niște reziduuri ale unei sfinte treimi natură-societate-individ. (Ciprian Mureşan, curator)

color-facebook-48.png eveniment
 
H.A. v1.2: Denisa Niță | Sufragerie 
RAFT spațiu de artă, etajul întâi
 18 decembrie – 31 ianuarie
 
 

Dacă te plimbi prin cartiere, o dată la câteva străzi vezi un fotoliu, o canapea, o saltea sau un scaun. Orașul se transformă într-o sufragerie imensă, dubioasă și zgomotoasă. Dacă am lua televizoarele abandonate și le-am pune în fața scaunelor scoase pe stradă, nu ne-am mai întoarce acasă.

color-facebook-48.png eveniment
găzduim
4:48 AM | spectacol
Sala RAP, parter
duminică, 14 ianuarie
17:00 | 20:00
 
 

4:48 AM este un spectacol despre depresie, adică suferinţă, deznădejde, sinucidere. Depresia a devenit cea mai frecventă suferință mintală la nivel de comunitate și principala cauză de îmbolnăvire la nivel mondial. De exemplu, la noi în țară, într-o zi normală, la fiecare 3 ore, cineva se sinucide. Toate aceste cifre au făcut ca depresia să devină în acest moment una dintre cele mai studiate afecțiuni psihice.

 
color-facebook-48.png eveniment
 
 
 
Expozițiile se pot vizita de marți până sâmbătă între orele 15:00 – 19:00. Vizitele includ un tur ghidat gratuit, care începe de la etajul întâi, unde o găsești pe Helga, ghidul nostru de expoziții.
Pentru grupuri și vizite în afara programului te rugăm să faci o programare.
    visit@fabricadepensule.ro
0727 169 569  
 
 
 
 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.