Cinema Victoria își deschide porțile dupa șase luni de absență, în 11 septembrie. Este cea mai lungă perioada din existența cinematografului, în care  acesta nu a funcționat.

Primul festival din acest sezon  Filmtettfeszt, ediția 20-Zilele Filmului Maghiar Cluj-Napoca  16-20 septembrie 2020.

In săptamana care urmează are loc Festivalul Filmului Francez, între 24-27 septembrie.

Proiecțiile vor fi zilnice, iar în weekend de la ora 13 vor fi destinate în exclusivitate copiilor. Proiecțiile de la ora 13 din timpul saptamanii vor avea acelasi regim ca si până in martie, cu intrare liberă.

Cinematograful va funcționa deocamdata la capacitate redusa conform normelor in vigoare și au fost luate toate măsurile necesare pentru ca spectatorii să poată urmări proiecțiile în deplină siguranță:

-marcarea distinctivă a scaunelor pentru public, atât in sala cat și pe saitul cinematografului de unde se cumpără bilete on line

-stabilirea  circuitului unidirectional al spectatorilor

-afișarea mesajelor informative pentru respectarea măsurilor impuse,

– efectuarea dezinfecțiilor periodice

Conform măsurilor impuse, realizarea triajului observational este obligatorie la intrarea in cinematograf si  purtarea măștii de protecție este obligatorie pe întreaga durată a desfășurării spectacolelor.

PROGRAM  11-16  septembrie 2020

Totul nu va fi bine/Everything Will Not Be Fine –  premieră

România 2020  / documentar,dramă / 82 min./ rating:AG

Regia: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Cu: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom, Viorica Pîrvu, Iulya Gerasymova

Documentarul de debut „Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, în secțiunea „Zilele Filmului Românesc”.

“Totul nu va fi bine”, un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra sa, a fost lansat în cinematografele în aer liber din 7 august 2020, filmul fiind distribuit de microFILM.

În călătoria lor, Adrian și Helena cunosc oameni afectați de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generații, problemele lor de sănătate se agravează și le complică planurile.

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul și orbirea parțială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur și debusolat. După ce mama îi prezintă povestea nașterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectați de dezastru și să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlnește pe Helena, crescută în țara grav afectată de accidentul nuclear și devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

Scenariul și regia sunt semnate de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, montajul a fost realizat de Alexandru Radu și Vladimir Gojun, imaginea: Denis Melnik, Radu Gorgos, Adrian Pîrvu, Helena Maksyom. Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu semnează sunetul. Producători sunt Alexandru Solomon și Ada Solomon. Coproducători: Olena Yershova, Adrian Pîrvu, Andrii Yashchyshyn.

Absolvent al UNATC, Adrian Pîrvu a regizat și produs mai multe scurtmetraje și documentare. După ce a predat engleza timp de un an în China, a lucrat ca producător pentru un ONG care susține persoanele cu dizabilități. În prezent, este monteur freelancer. “Totul nu va fi bine” reprezintă debutul său în lungmetraj.

Helena Maksyom a absolvit Universitatea de Aviație din Kiev și are un Master în “Ecologie și protecția mediului înconjurător”. A lucrat ca jurnalist, traducător, iar acum se concentrează pe cinema. Și pentru Helena, “Totul nu va fi bine” reprezintă debutul în lungmetraj.

„Totul nu va fi bine” este o producție Hi Film realizată în coproducție cu TATO FILM și microFILM, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Agenției de Film din Ucraina, al Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene și al Televiziunii Române.

 

vineri  22:00

sâmbătă  19:00

duminică  16:00

luni 22:00

marţi  16:00 

joi  16:00 

 

10 zile fără mama/ 10 jours sans maman premieră

Franța, 2020  / comedie / 98 min./ rating:AP-12

Regia: Ludovic Bernard

Cu: Franck Dubosc, Aure Atika, Alexis Michalik

Când un tată e nevoit să ia locul soției și să aibă grijă de copiii lor pentru 10 zile, cât mama e plecată în prima ei vacanță după prea mulți ani, acesta va descoperi cât de grea este meseria de… mamă.

 

Antoine, directorul de resurse umane al unui important brand de bricolaj, devine rapid numărul unu din compania sa. Acesta este momentul în care soția sa, Isabelle, alege să facă o pauză și să-si ia câteva zile pentru a avea grijă de ea însăși.

 

Așadar, Antoine se regăsește singur în gestionarea casei și a celor patru copii ai lor. El este repede copleșit de evenimente… 10 zile fără mama care ar putea să-i afecteze promovarea.

 

‘Cu cât eviți să răspunzi la întrebările copiilor și cu cât eșuezi în a rezolva ceva, cu atât cresc șansele să-i pierzi, de aceea n-ar trebui să le ignori întrebările. Ce ne poate părea nesemnificativ într-un moment, e crucial în ochii lor. În plus, în ceea ce privește dinamica familiei, m-am tot gândit la ce spunea Freud despre părinții care sunt ca un os pe care copiii îl rod. Întotdeauna mi s-a părut amuzant.’ – Ludovic Bernard

 

 vineri  16:00

sâmbătă 22:00 

duminică  19:00

luni  16:00 

marţi  19:00 

miercuri 16:00

 Ivana cea Groaznică   

România,Serbia 2019  / dramă / 89 min./ rating:AP-12

Regia: Ivana Mladenović

Cu: Ivana Mladenović, Luka Gramić, Gordana Mladenović, Miodrag Mladenović

 Regizorul sârb Ivana Mladenović recreează o secțiune din viața ei.

 Ivana Mladenović lucrează și trăiește în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să își petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, orășelul natal, înconjurată de familie…

„Filmul este rezultatul unei crize personale din vara anului 2017, criză care m-a făcut să mă întorc acasă, pe malurile Dunării, la granița româno-sârbă”, declară regizoarea Ivana Mladenović.  „Am început rescrierea evenimentelor din acea vară sub forma unui scenariu. Filmul a debutat ca un proiect independent, în Kladovo, acolo unde protagoniștii reali, prieteni și familie, acum sub forma unor personaje ficționalizate, au fost invitați să retrăiască evenimentele și, mai ales, emoțiile generate de acestea,  în fața camerei de filmat. Toți «actorii» au repetat luni în șir interpretarea propriilor roluri și a replicilor. Un proces care a debutat ca un fel de terapie a devenit un film. Uneori și în istoriile personale, repetiția dramei devine o farsă. În cazul nostru, o comedie”, adaugă ea.

„Ivana cea Groaznică”, a obţinut trofeul Golden Pram pentru cel mai bun lungmetraj, la Zagreb Film Festival.

„Premiul merge către portretul cinematografic al unei generații care, după cum arată, este prinsă într-o pubertate eternă. Prea deștepți să continue viața părinților lor, dar prea slabi să construiască o lume nouă. Filmul găsește modalitatea de a captiva publicul prin farmecul, spontaneitatea și autoironia actriței principale și regizoarei. Este și un film care se joacă și mută granițele documentarului și ale ficțiunii”, au motivat jurații.

O poveste neconvențională despre oameni și locuri, despre apartenență și dor, spusă cu umor și tandrețe.

vineri  19:00

sâmbătă  16:00

duminică  22:00

luni  19:00 

marţi  22:30   

 

Lassie se întoarce acasă  / Lassie Come Home  

 Germania 2020  / aventuri,dramă,familie / 98 min./ rating:AG

Regia: Hanno Olderdissen

Cu: Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Nico Marischka, Bella Bading

 

Remake al filmului din 1943, bazat pe cartea lui Eric Knight „Lassie Come Home”.

Fiecare generație are propriul Lassie. Cel mai faimos cățel din istoria filmului, revine pe marile ecrane.

Intreaga lume se prăbușește pentru Flo (Nico Marischka), în vârstă de doisprezece ani când  trebuie să renunțe la cel mai bun prieten al său, Lassie, un splendid collie… Inteligentul prieten cu patru picioare ajunge  undeva  nord,de unde porneşte  într-o  călătorie aventuroasă prin  Germania, o călătorie înapoi la Flo…

Aproximativ 20 de filme au fost realizate de-a lungul timpului după  cartea lui Eric Knight,desigur, povestea s-a schimbat, dar  cățeluşa cu părul lung, a rămas, şi este la fel de curajoasă, deșteaptă ,loială… şi desigur în secolul 21  căutarea  lui Lassie se face  cu smartphone și internet.

O frumosă  lecţie de iubire şi devotament pe care ne-o oferă prietenii noştri necuvântători.

 

vineri  13:00 *

sâmbătă  13:00*

duminică  13:00*

*dublat în limba română

**subtitrat  în limba română

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.