4 februarie 2015

Cine sunt actorii Clujului (IV) ? Sorin Misirianţu, promotorul teatrului de club

By In Special

Siteul clujulcultural.ro a  inaugurat  o nouă rubrică intitulată Cine sunt actorii Clujului ? 

Prin intermediul ei veţi cunoaşte, pe scurt, cine sunt actorii Clujului, de la Teatrul Naţional, Teatrul  Maghiar, şi chiar de la Puck.

Clujul are actori foarte buni, tineri şi mai puţin tineri, dar care nu sunt mediazaţi din varii motive: ori nu doresc ei, ori nu face nimic pentru ei instituţia în acest sens, ori nu a existat interes din partea media. E păcat ca valori certe să se piardă în anonimat, mai ales că la Cluj sălile de teatru sunt pline.

Rubrica e unică în presa online clujeană.

Nu ne rămâne decât să o citiţi şi aşteptăm comentariile dumneavoastră pe marginea rubricii.

Al patrulea actor prezentat este Sorin Misirianţu, cunoscut şi ca promotor al teatrului de club dar şi ca regizor!

“Teatrul e respirația mea. E ființa mea. Sunt eu. E soția, amanta, fiica, muza, steaua călăuzitoare, acordul meu fin, visul meu frumos, lacul în care mă scald, muntele pe care îl escaladez, gândul care mă locuiește. Teatrul Național e casa mea, e locul cu cele mai puternice amintiri, cu trăiri intense, cu bucurii, cu oameni frumoși pe care îi prețuiesc mult și îi iubesc”, a caracterizat relaţia sa cu teatrul actorul Sorin Misirianţu, cunoscut sub apelativul de “Misi”.

MISI 2

Sorin Misirianţu s-a născut pe 3 ianuarie 1969, în localitatea Sărmaş din judeţul Mureş. Este absolvent al departamentul de Teatru al Facultăţii de Litere, specializarea Regie, promoţia 2002, clasa Andreea Vulpe şi Tudor Chirilă şi Departamentului de Teatru al Facultăţii de Litere, specializarea Actorie, promoţia 1995, clasa Sorana Coroamă-Stanca.

Angajat al Teatrului Naţional din Cluj din anul 1995. A lucrat şi în televiziune, la PRO TV Cluj şi radio, la CD Radio. Este regizor a multor piese de teatru.

Mai multe informaţii despre actor pe siteul său AICI

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.