10 ianuarie 2015

Cine sunt actorii Clujului (II) Cristian Grosu, ultimul Hamlet de la Naţional

By In Esenţial, Teatru

 

Siteul clujulcultural.ro a  inaugurat  o nouă rubrică intitulată Cine sunt actorii Clujului ? 

Prin intermediul ei veţi cunoaşte, pe scurt, cine sunt actorii Clujului, de la Teatrul Maghiar, Teatrul Naţional şi chiar de la Puck.

Clujul are actori foarte buni, tineri şi mai puţin tineri, dar care nu sunt mediazaţi din varii motive: ori nu doresc ei, ori nu face nimic pentru ei instituţia în acest sens, ori nu a existat interes din partea media. E păcat ca valori certe să se piardă în anonimat, mai ales că la Cluj sălile de teatru sunt pline.

Rubrica e unică în presa online clujeană.

Nu ne rămâne decât să o citiţi şi aşteptăm comentariile dumneavoastră pe marginea rubricii.

Al doilea actor prezentat este Cristian Grosu, cunoscut ca unul din cei mai talentaţi dar şi mai rebeli actor ai Naţionalului clujean.

Acesta a salutat pe contul personal de Facebook apariţia acestei rubrici.

“BRAVO X 100 Clujul Cultural pentru felul in care puneti in lumina si in valoare, personalitatile marcante ale acestui oras. Personalitatile marcante ale Teatrului Romanesc, pâna la urma. Sunt mandru sa am aproape, sa joc si sa impart idei cu actori de o impresionanta tinuta si cultura artistica”, a scris Grosu pe pagina lui.

Cristian Grosu s-a născut la 30 decembrie 1981, Iaşi şi a absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj, promoţia 2006, clasa prof. Miriam Cuibus.

Joacă la  Teatrului Naţional din Cluj din anul 2006. A  primit premiul pentru Debut la Galele UNITER, pentru rolul Graham din spectacolul Purificare de Sarah Kane, 2007. A participat la numeroase work-shop-uri cu regizori ca David Esrig şi Andrei Şerban, inclusiv la New York. L-a întruchipat pe Hamlet într-un rol important din piesa cu acelaşi nume de la Teatrul Naţional Cluj.

Cristian Grosu-Hamlet

 

 

1 Comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținutul este protejat!