Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera Cine spală oala de mămăligă?, pe texte de Daniel Tiutiu, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, miercuri, 22 noiembrie 2017, de la ora 19:00.  Regia: Camelia Hâncu. Muzica originală live: Edith Tóth. Distribuția: Elena Ivanca și Ioan Isaiu.

            Cine spală oala de mămăligă? este un spectacol pe texte culese de un împătimit culegător de povești autentice din Munții Apuseni, profesorul de limba română din Aiud, Daniel Tiutiu. Istoriile reînvie spiritul pur al oamenilor din aceste locuri și au un umor cu totul aparte, fiind  rostite de cei doi actori într-un neaoș grai ardelenesc.

Elena Ivanca va juca în premiera de miercuri

Muzica originală – prelucări pentru flaut și pian – este alcătuită din teme și melodii românești tradiționale, fiind compusă și interpretată de Edith Tóth. Camelia Hâncu a alcătuit scenariul pentru spectacol bazându-se pe trei dintre cele șase volume de povestiri ale lui Daniel Tiutiu: Poveștile bătrânilor din munți, Povești din valea pietrilor și Povestiri din alte vremuri și de azi. A fost conceput inițial ca un spectacol de storytelling, iar ceea ce vom vedea acum este o amplificare a povestirilor, care le dă posibilitatea actorilor să-și etaleze măiestria artistică într-un spectacol de un comic savuros și, în același timp, plin de tâlc

Spectacolul este realizat cu sprijinul doamnei Viorica Samson Manea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.